Vrouwen doen nog altijd de meeste huishoudelijke klusjes

Door De Redactie

Mopper jij ook wel eens als je echtgenoot in de zetel hangt terwijl jij alweer de afwas doet? Je bent niet de enige! Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat mannen nog altijd veel minder doen in het huishouden dan vrouwen.

Mopper jij ook wel eens als je echtgenoot in de zetel hangt terwijl jij alweer de afwas doet? Je bent niet de enige! Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat mannen nog altijd veel minderdoen in het huishouden dan vrouwen.

Uit dat grootschalig onderzoek blijkt dat vrouwen gemiddeld een uur per dag bezig zijn met huishoudelijke klusjes. Mannen daarentegen zijn maar twintig minuten per dag in de weer in het huishouden.

Professor Leslie Stratton van de Virginia Commonwealth University zegt: “De weinige tijd die mannen aan het huishouden spenderen zou te maken hebben met de grote afkeer die mannen hebben tegenover klusjes”.  Dat wordt ook bevestigd door het onderzoek. Mannen die graag huishoudelijk werk doen ,besteden er 60% meer tijd aan.

Ook bij de opvoeding van de kinderen, zijn het nog altijd de vrouwen die het voortouw nemen. Vrouwen spenderen dagelijks 20 minuten met hun kind. Volgens de studie zouden mannen zich amper bezighouden met de kinderen.

Partner Content