Vulcania, wetenschappelijk attractiepark in Frankrijk.

Door De Redactie
Een uitstapje naar Frankrijk is snel en gemakkelijk. Als je kinderen er een leuke en leerrijke ervaring aan over houden is het al helemaal geslaagd. Het wetenschappelijk attractiepark Vulcania is ideaal daarvoor.

Auvergne vulkanengebied

Vulcania, gelegen in het hart van het Franse Auvergne, vlakbij het dorpje Saint-Ours-les-Roches en op 15 km van Clermont-Ferrand, beslaat een gebied van 57 hectare. Een paar zeer bekende vulkanen van de Keten van de Puys verheffen zich boven Vulcania, onder andere de Puy-de-Dôme en de Puy-de-Côme. De zeer gevarieerde inhoud nodigt uit tot een beter inzicht in de Aarde.

Leerrijk

Waar komt de Aarde vandaan? Wat is de geschiedenis van onze planeet? In een ruimte, die uitgegraven is in het hart van authentieke lavastromen, kom je dit allemaal te weten. Via verschillende nieuwe licht- en bewegingstechnologieën waaronder hologrammen, touch-screens, een interactieve vloer en projecties raak je wegwijs in het ontstaan van onze planeet.

Familie en scholen

Vulcania is een echt familiepark waar voor elke leeftijdsgroep wel iets te vinden is. Een binnenspeelplaats voor kleine kinderen en een experimenteerhoek, avonturenparcours en documentatiecentrum voor de iets ouderen. Dit alles is ook heel toegankelijk voor groepen en scholen.

Spectaculaire attracties

Sinds 2007 biedt Vulcania een 12-tal nieuwe attracties aan. Er worden spelenderwijs natuurverschijnselen nagebootst waardoor de bezoeker de indruk krijgt zich in een lawine, tornado of aardbeving te bevinden.

3D en Film

Bij verschillende attracties wordt gebruik gemaakt van spectaculaire 3D beelden die gefilmd zijn op natuurlijke locaties in Auvergne. Via een simulatie met lichteffecten en film op verschillende schermen krijg je het gevoel binnen te dringen in het hart van een vulkaan. Het virtuele schip schokt, stopt plotseling en wordt heen en weer geslingerd door hete luchtstromen. Een ervaring die diepe indruk maakt!

Wil je een betere kijk hoe het er aan toe gaat in Vulcania? Bekijk volgend filmpje.

Partner Content