Wat doen na een liefdesbreuk?

Door De Redactie
Je hebt net een punt gezet achter een langdurige relatie en begint te twijfelen of je wel de juiste beslissing genomen hebt. Of je bent net aan de deur gezet door de man van je leven. Twee situaties waarin je best wel wat hulp kan gebruiken. We geven je enkele tips om je leven weer op de rails te krijgen.

Val terug op familie en vrienden

Spreek af met je beste vriendin of een familielid en vertel hen alles over je stukgelopen relatie. Ze zijn niet alleen een luisterend oor, maar kunnen de hele situatie bovendien vanop een afstand bekijken zodat ze goede raad kunnen geven.

Schreeuw het uit

Laat alle woede die in je huist even de vrije loop en schreew je verdriet uit. Sla uit alle macht op je tafel en laat je tranen nadien rollen.

Maak een lijstje

Neem een blad papier en schrijf de positieve én negatieve punten van je afgesprongen relatie op. Je kan hieruit afleiden welke eigenschappen je volgende partner zeker moet hebben.

Bel je ex niet op

Probeer die gsm opzij te leggen en bel je ex niet meer op. Verwijder zijn nummer uit je adresboek en wis alle sms-sporen uit je mobieltje.

Stap niet direct in een nieuwe relatie

Las even een rustpauze in op relatiegebied. Geef je hart de kans om te genezen van de pijnlijke breuk. Met een nieuwe relatie zou je nog teveel wraak willen nemen op je ex.

Probeer iets nieuws

Gooi je leven op z’n kop en probeer eens iets nieuws! Is er iets wat je altijd al wou proberen maar waar je nog nooit het lef voor had? Dan is dit het ideale moment. Het zal je gedachten verzetten en wie weet beleef je voor het eerst weer plezier.

Ga er even tussenuit

Knijp er even tussenuit voor een paar dagen. Zo kan je de dingen vanop een afstand bekijken en maak je weer tijd voor jezelf.

Koop jezelf iets nieuws

Jezelf even in de watten leggen met een nieuw paar schoenen of een dure handtas kan wonderen doen.

Adopteer een huisdier

Dieren zijn ideaal om je hart bij uit te storten: ze luisteren, geven geen stom advies en spreken je nooit tegen. Bovendien ben je zo niet langer alleen in dat grote huis.

Sla aan het sporten

Die opgekropte woede moet uit je lijf! Sla dus aan het fitnessen of kickboxen…je zal je als herboren voelen.

Verman jezelf

Stop na een aantal dagen of weken met dat zelfmedelijden en neem de draad van je leven terug op. Niemand heeft behoefte aan een sombere vriendin of collega.

Partner Content