Wijs op reis: check hoe veilig jouw reisbestemming is

Door Celine Werner

Staat er (zeer) binnenkort een vakantie op de planning? Leuk! En we willen uiteraard de pret niet bederven, maar een verwittigd vrouw is er twee waard: check altijd hoe veilig je reisbestemming is, alvorens je vertrekt. 

Voorkom vervelende verrassingen

Ga altijd na wat de typische ‘problemen’ zijn die toeristen vaak tegenkomen op een bepaalde bestemming. Kun je er veilig een taxi nemen? Waar worden reizigers vaak opgelicht, enz. Dit kom je te weten via het reisadvies dat gegeven wordt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reisadvies voor populaire vakantiebestemmingen

We lichten een paar reisadviezen uit:

Frankrijk

Probeer er steeds de autodeuren goed te vergrendelen en de ramen dicht te houden. Er kunnen namelijk criminelen actief zijn op invalswegen bij grote steden, waar ze automobilisten bedreigen en beroven bij stoplichten.

Bali

Blijf weg van de vulkaan Mount Agung, ook al is die op dit moment niet actief. Ook op deze zaken moet je letten wanneer je een bezoekje aan het mooie Indonesië brengt:

  • Loop niet te koop met je juwelen, want toeristen worden er geregeld overvallen op straat.
  • Er bestaat een verhoogd risico op terroristische activiteiten.
  • Het verkeer kan er chaotisch zijn.

Griekenland

In de metro tussen de stad Athene en het vliegveld zijn er zakkenrollerbendes actief, net als in sommige smalle, drukke straatjes van bepaalde wijken of pleinen van die stad. Wees ook voorzichtig op plekken waar er demonstraties plaatsvinden, aangezien dit soms tot geweld kan leiden.

Kroatië

Alert zijn is de boodschap! Want er is sprake van een bepaald veiligheidsrisico voor sommige gebieden in de binnenlanden en de bergen. Wist je dat er 50.000 mijnen nog niet geruimd zijn? Let dus zeker op borden die waarschuwen voor mijnenvelden. Volg de aanwijzingen op de borden en verlaat de gemarkeerde wegen nooit.

Bron: margriet.nl – Beeld gettyimages.be

Ook lezen:

Partner Content