Wil de echte Rob Vanoudenhoven nu opstaan?

Door De Redactie

In Taxi Vanoudenhoven nam hij nietsvermoedende mensen mee voor een ritje en een paar kwisvragen en binnenkort zit hij in de jury van de nieuwe vtm-talentenjacht Belgium's Got Talent. Rob (44) is terug van weggeweest.

Lees het volledige interview in Libelle 41 (11 oktober 2012)

Rob, de televisiemaker

Eerst een lange stilte, dan plots weer twee programma's kort na elkaar. Is het woord comeback hier op zijn plaats?

"Misschien zien mensen het zo, maar voor mij is het geen comeback. Dat was alleszins niet de bedoeling. Ja, ik ben een tijdje van het scherm weggeweest. Maar ik werk graag achter de schermen. En omdat mijn dochtertje Emma veel zorg nodig heeft, kan ik zo'n groot programma als de XII werken van Vanoudenhoven gewoon niet meer doen. Ik kan het mij niet permitteren om zo lang en intensief met iets bezig te zijn. Dus moet ik een andere manier vinden om programma's te maken."

Rob, de clown

Met humor kan je op je bek gaan. Maakt het je niet extra kwetsbaar?

"Soms wel. Mensen verwachten dat ik grappig ben. Een tijdje geleden was ik samen met Walter Godefroot te gast in Koning Sport op Radio 2. Ik wil best een ernstig gesprek voeren, maar vooraf wordt er gezegd: Rob, laat je maar eens goed gaan. Soms pushen ze me. Terwijl ik eigenlijk gewoon mezelf probeer te zijn. Komt er iets, dan komt het en indien niet, ook goed."

Rob, de doorzetter

Op welke manier heeft de scheiding van je ouders en het drankprobleem van je vader je gevormd?

"Het zijn allemaal ervaringen waar ik veel uit heb geleerd. Het heeft me gevormd. Ik kan goed mijn plan trekken. Ik lig niet rap van iets wakker. Recht krabbelen en doordoen, is mijn motto. Voor de scheiding van mijn ouders waren wij redelijk bemiddeld. Daarna was er ineens niets meer, minder dan niets zelfs. Op sommige momenten kwam het echt aan op overleven. Dan ging ik werken zoveel ik kon. Maar ik ben niet mijn hele jeugd ongelukkig geweest."

 

Partner Content