Wild (in) Vlaanderen

Door De Redactie

Wilde dieren zijn hot tegenwoordig. Op televisie kan je verschillende programma’s volgen over de dieren die in Vlaanderen leven. Maar dit weekend krijg je de kans om oog in oog te staan met wilde en minder wilde zoogdieren uit onze regio. Kom op 18 & 19 mei naar natuurgebied De Blankaart voor hét zoogdierevenement van het jaar.

Via de sporen die ze achterlaten leer je heel wat over het verborgen leven van de zoogdieren. We tonen je ook wat je kan doen om de dieren in je tuin te helpen en tijdens de zoogdieren doe-zoektocht ontdek je de leukste weetjes over vleermuizen, marters, reeën en otters.

Wat staat er op het programma?

Op zaterdag help je muizen vangen en zoek je vleermuizen per boot. En tijdens het braakballenpluizen ontdek je ook welke muis meneer de uil heeft gegeten. Afspraak van 19u tot 23u.

Op zondagochtend (7u – 9u30) kan je mee op reeënwandeling in het Helleketelbos in Poperinge. Afspraak: Helleketelbos, parking Vijfgemeten-straat 4, Poperinge nabij café De Boshoeve (reserveren verplicht).

En de rest van de dag staan de andere zoogdieren in de kijker tijdens de ‘Grote Zoogdieren Zoektocht’. Bouw een egelhuis, zoek sporen, ga varen met de fluisterboot,  fiets mee door de IJzerbroeken, geniet van vele zoogdierenactiviteiten en maak kans op leuke prijzen.
Afspraak van 13u-18u.

Praktische informatie

Place to be is het Vlaams Bezoekerscentrum De Otter, Iepersteenweg 56 in Woumen (Diksmuide).  Iedereen is welkom, maar schrijf zeker in voor de fluisterboot (vleermuisexcursie en boottocht) en de reeënwandeling.  Meer info op www.natuurpunt.be/wildinvlaanderen.

Wild (in) Vlaanderen is een organisatie van de Zoogdierenwerkgroep Natuurpunt, Natuurpunt De Bron en VBC De Otter. Inschrijven en meer info: deblankaart@natuurpunt.be of 051 54 52 44.

Bron: Natuurpunt

Partner Content