GettyImages & WW

De Libelle-redactie test uit: de WW app

Door Rani Merckx

Apps maken je leven een stuk gemakkelijker, en er blijven er maar bij komen. Maar welke apps doen nu écht wat ze beloven? Wij nemen de proef op de som, door er deze week elke dag eentje voor je uit te testen.

Vandaag bijt collega Kristel Heyen de spits af met de WW app (Weight Watchers heruitgevonden), een compleet gepersonaliseerd programma om gewicht te verliezen en gezonde gewoontes te kweken.

Dit moet je weten over de WW app

Kristel: “Bij WW krijgt elk voedingsmiddel een zogenaamde SmartPoints® waarde, naar het voorbeeld van Weight Watchers. Hoe meer verzadigde vetten en suiker een voedingsmiddel bevat, hoe hoger die waarde. Op basis van je leeftijd, gewicht, lengte en geslacht krijg je een aantal SmartPoints die je mag besteden zoals je wilt, dus: aan wat je eet en drinkt.

Daarnaast heb je ook ZeroPoint™ voedingsmiddelen: dat zijn voedingsmiddelen die boordevol goede voedingsstoffen zitten, en je gezond en fit houden. Je herkent ze aan de kleurtjes blauw, paars en groen, en die hoef je trouwens niet op te tellen.”

Waaruit bestaat de app?

Kristel: “De WW app is in feite een 5-in-1-app, want je kunt:

 1. een eetdagboek bijhouden. Op die manier krijg je een duidelijk overzicht van je eetpatroon;
 2. de hoeveelheid water die je drinkt per dag ingeven;
 3. je slaappatroon en -gewoontes nagaan;
 4. je lichaamsbeweging bijhouden;
 5. en je gewichtsverloop in de gaten houden.”

“De app legt de focus op twee grote delen: voeding en activiteit. Elke pijler bevat daarnaast nog eens een aantal onderverdelingen:

1) Voeding

 • Nadat je je persoonlijke informatie en doelstellingen hebt ingegeven, krijg je een plan dat het beste bij jouw doel past. Of je nu een kilootje of vijf wilt verliezen, of je gewoon gezonder en fitter wilt voelen.
 • Daarnaast krijg je een overzichtelijk dagboek waarin je kunt bijhouden hoeveel SmartPoints je intussen hebt ‘opgebruikt’, of opgegeten. 😉
 • Ook herkenbaar aan de hele WW app: de puntentelling! En dat doe je op een zeer eenvoudige manier: je scant de barcode van een product en weet onmiddellijk hoeveel punten je moet tellen, en wat je limieten zijn.
 • Weet je niet goed wat klaar te maken? Of welke gerechten laag aan SmartPoints én hoog aan ZeroPoints zijn? De WW app bevat heel wat lekkere en gezonde recepten, die ook rekening houden met specifieke dieetvoorwaarden zoals glutenvrije, lactosevrije recepten of vegetarische varianten.”

2) Activiteit

Naast gezonde voeding blijft ook beweging belangrijk in de strijd tegen die kilootjes. “Ook daarvoor kun je bij de WW app terecht”, zegt Kristel.

 • “Je kunt op een eenvoudige manier je beweging bijhouden door de koppeling met andere toestellen, zoals Fitbit.
 • Er zijn ook heel wat workoutvideo’s, die je kunt selecteren op activiteit, duur of intensiteit.
 • Door de activity tracker kun je extra FitPoints (punten) verdienen.”

Leuke extraatjes

 • Een aanmoedigend woordje of duwtje in de rug nodig? Dat krijg je in de WW Community, waar je je verhaal kunt doen, inspiratie kunt opdoen, recepten delen en terugvinden, maar ook vragen stellen aan gelijkgezinden. Kristel: “Mijn oog viel op de ‘Word lid van een Connect groep’, met name de ‘Air Fryer-fans’. In deze groep delen andere WW members recepten met elkaar, maar stellen ze ook interessante vragen over de hoeveelheid punten van een bepaald gerecht met een Air Fryer.”
 • “Je kunt ook je slaappatroon bijhouden, en de hoeveelheid water die je drinkt op een dag.”

Wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen

“De app is supergebruiksvriendelijk! En de persoonlijke aansprekingen via de app voelen meteen aangenaam en vertrouwd aan. Ook de gerechten die er gedeeld worden, zijn eenvoudig te maken, dus de WW app is voor mij een ware culi-inspiratiebron. Je kunt je persoonlijke doelstelling ook goed in de gaten houden, door het duidelijke overzicht in je proces!”

Nadelen

“De app is niet gratis. WW brengt wel regelmatig interessante acties, en dan kun je aan een voordeeltarief intekenen. Goed in de gaten houden, is dus de boodschap! En als je echt alles tot in detail wilt uitstippelen en opvolgen, dan spendeer je best wel wat tijd aan de app. Maar dat bepaal je natuurlijk grotendeels zelf”, zegt Kristel.

Heeft de app je leven ietwat vergemakkelijkt?

“Ik vind van wel. Zelfs als je niet alles tot in detail noteert, ben je je wel bewuster van wat je in je mond steekt, en hou je meer rekening met wat en hoeveel je eet, én of je wel voldoende beweegt!”

De WW app, beschikbaar in de App Store en Google Play

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content