Yvette en Jenny komen niet meer Thuis

Door De Redactie

In het tv-programma ‘Thuis’ zijn er veel veranderingen op til. Onlangs nog kwamen er drie nieuwe personages bij en maakte ook Mark Tijsmans zijn comeback. Maar nu moeten we binnenkort ook afscheid nemen van Jenny en Yvette, gespeeld door Janine Bischops (73) en Chris Boni (80). Janine Bischops gaf zelf aan de reeks te willen verlaten.

Chris Boni

Chris Boni speelt al sinds 2001 Yvette in Thuis. Ze verdwijnt later dit jaar uit de soap omdat de makers een nieuwe wending willen geven aan de verhaallijn. “Onze reeks wil een afspiegeling zijn van het leven en het komen en gaan van personages maakt daar deel van uit”, klinkt het.

De makers beloven om de,  inmiddels 80-jarige actrice, op een mooie manier uit de reeks te schrijven. “Afscheid nemen van Yvette is niet evident”, zegt producer Hans Roggen. “Maar een dagelijks reeks wordt gedragen door verhaallijnen die altijd nieuwe wendingen nemen. We zijn Chris zeer dankbaar voor de vele mooie jaren die we fantastisch met haar hebben samengewerkt. Haar personage, Yvette, ligt niet alleen het publiek na aan het hart, maar ook alle medewerkers van Thuis.”

Janine Bischops

Ook Jenny verlaat de populaire reeks, en dat op eigen verzoek. “We betreuren haar beslissing, maar respecteren ze ook”, zegt Roggen. “Het personage Jenny Verbeeck was er bij van in het prille begin van Thuis, 20 jaar geleden. En nog steeds is Jenny met al haar ervaring een belangrijk personage die aan anderen de weg toont en raad geeft.”

Hoe Jenny uit de reeks ‘verdwijnt’, staat nog niet vast. Wel is zeker dat Jenny’s partner, Leo Vertongen, gespeeld door Walter Moeremans, wel in de reeks blijft.

Bron & beeld: de redactie

 


Kom alles te weten over de comeback van Mark Tijsmans…

Partner Content