© Zandsculpturenfestival

Zeker doen: het Zandsculpturenfestival in Middelkerke

Door Hanne Bral

Het is een klassieker als je ’s zomers aan zee vertoeft, en ook dit jaar kun je in Middelkerke opnieuw het Zandsculpturenfestival bezoeken. De kunstwerkjes staan deze keer in het teken van sprookjes. Maar liefst zes miljoen kilogram zand zit er verwerkt in de 30 sprookjestaferelen. Kun jij ze allemaal herkennen?

Zandsculpturenfestival 2023: Sprookjes in het zand

Het Zandsculpturenfestival, dat is altijd een klein beetje magie. Maar dit jaar krijgt het kustevenement een fantasierijk thema: ‘Sprookjes in het zand’. Een hele zomer lang kun je in Middelkerke meer dan 30 sprookjesfiguren gaan bewonderen. 26 sculpteurs uit tien verschillende landen maakten de bijzondere zandsculpturen, en gebruikten daarvoor maar liefst zes miljoen kilogram zand. Indrukwekkend!

Laat je dus verwonderen door de piekfijne sprookjestaferelen, of neem een kijkje bij het in- en outdoor theater in het zand. Hier pik je dagelijks kleine theaterstukjes mee, waarin de sprookjeswereld helemaal tot leven komt. Daarnaast is er ook een sprookjesexpo, een speel- en klimzone en een speurtocht.

Luisterverhalen & het allergrootste Clics-kasteel

Om je fantasie helemaal te prikkelen, zijn er tijdens het Zandsculpturenfestival ook spannende luisterverhalen. 17 bekende Vlamingen lezen sprookjesachtige verhalen voor, waaronder Jens Dendoncker, Lieven Scheire, Guga Baul, Urbanus en Els De Schepper. Sprookjes, enkel voor kinderen? Nee, hoor! De iets oudere verhalenliefhebbers kunnen zich amuseren met de speciale 18+-sprookjes. Je kunt de sprookjes beluisteren door de QR-code bij de ingang te scannen met je smartphone, of je kunt ook een audiogids afhalen.

Ook te bewonderen op het Zandsculpturenfestival: het grootste Clics-kasteel ter wereld, of toch een poging tot. Dit jaar proberen de bouwers het wereldrecord ‘grootste kasteel gemaakt uit Clics-bouwsteentjes’ te verbreken. Of ze daarin slaagden? Ga vooral zelf eens piepen!

Je kunt het Zandsculpturenfestival nog tot en met 10 september bezoeken in Middelkerke. De ingang van het terrein vind je ter hoogte van het Arthur De Greefplein. Tickets & info: zandsculpturenfestival.com.

Nog meer genieten van ‘t zeetje:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content