Zelf maken voor kerst: 5x schattige kerstboomdecoratie

Zelf maken voor kerst: 5x schattige kerstboomdecoratie
Getty Images

Niets zo charmant als zelfgemaakte kerstboomdecoratie. Maak je kerstboom dit jaar extra mooi met deze drie schattige ideeën – haal de (klein)kinderen erbij en knutsel erop los!

5x schattige kerstboomdecoratie

Zin om zelf kerstboomdecoratie te maken? Dan inspireren we je graag met een aantal makkelijke ideeën waar je niet zoveel voor nodig hebt. Welke kerstbal is jouw favoriet?

1Oh, deer!

Dit hertje komt vrolijk piepen tussen de dennentakken. Extra schattig en extra makkelijk te maken! Meer dan een miniatuurdiertje, wat takken, draad en plastic kerstballen heb je niet nodig. Hier lees je hoe je ‘t maakt.

2Knutselen met kaneel

Heb je nog een paar kaneelstokjes over? Maak er dan deze schattige kerstboomdecoratie mee. Leg ze in de juiste vorm en plak ze vast met een lijmpistool. Werk ze vervolgens naar je eigen smaak af. Ziet er leuk uit en ruikt nog lekker ook! Klik op ‘play’ om de video te bekijken.

Tip: als je geen kaneel hebt, kun je net zo goed aan de slag gaan met stokjes en twijgjes uit het bos.

3Creatief met kralen

Touwtjes, kralen en twee stiften: meer heb je niet nodig voor deze schattige sneeuwmannetjes.

  1. Neem een stuk touw. Vouw het dubbel en maak onderaan stevig vast met een knoop, zodat je een lus creëert.
  2. Rijg er drie kralen op. Teken op de bovenste een sneeuwmangezichtje.
  3. Maak vast met een knoop bovenaan en voeg eventueel nog een strikje toe.

4Pomponparty

Zó vrolijk en kleurrijk, deze kerstboomdecoratie die je maakt met schatten uit de natuur! Ga op wandel en verzamel de mooiste dennenappels. Plak er met een lijmpistool mini-pompons onder. Bevestig er een touwtje aan en klaar! Druk op ‘play’ om de video te bekijken.

5Goed geregen

Het wordt een winters witte kerst met deze mooie, zelfgemaakte kerstboomdecoratie! Met wat geduld creëer je elke vorm die je maar wilt. Rijg kraaltjes aan een ijzerdraad en plooi het in de gewenste richting. Afwerken doe je door van uiteinde een haakje te maken. Zo kun je die mooie versiering ineens in de boom hangen.

De mooiste papieren kerstballen

Nog lang niet klaar met knutselen? Probeer dan zeker ook de originele, zelfgemaakte papieren kerstballen van Libelle-stylist Harald. In deze video legt hij je piekfijn uit hoe je ‘t doet.

Nog veel meer kerstdecoratie vind je hier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)