Kerst zónder boom: 6x prachtige alternatieven

Kerst zónder boom: 6x prachtige alternatieven

Oh dennenboom, oh dennenboom… ik hou m’n huis toch liever schoon. Met deze sfeervolle alternatieven voor je kerstboom blijf je gespaard van uitvallende dennennaalden of speelgrage huisdieren, zonder in te boeten aan kerstsfeer!

6 sfeervolle alternatieven voor je kerstboom

Houd het dit jaar gewoon even gezellig en wissel je kerstboom in voor een van deze alternatieven.

1Boom in een vaas

© welke.nl via Pinterest

Geen kerstboom in huis dit jaar? Een paar grote, mooie versierde takken in een vaas geven minstens zoveel sfeer! Door de takken een witte waas te geven met spuitlak krijgen ze een mooi besneeuwd effect.

2Van hoog niveau

©TheZoeRapport via Pinterest

Zelfs enkele wandplanken kun je omtoveren tot een kerstboom. Vier planken – van klein naar groot – versierd met slingers, kerstballen, (kerst)kaartjes, foto’s en een kerstster vormen samen een pracht van een boom!

3Om bij weg te dromen

©Lonnymagazine via Pinterest

In plaats van je kerstballen in een boom te hangen, kun je ze ook met een dun touwtje bevestigen aan het plafond. Wanneer je met lange en korte touwtjes én kleine en grote kerstballen werkt, krijg je een magisch kerstboomeffect.

4Een zee van lichtjes

©apairandasparediy

Wie zegt dat je een kerstboom nodig hebt om lichtjes in op te hangen? Je kerstverlichting zigzag op de muur of op een plank bevestigen, creëert de illusie van een kerstboom. En het wordt zonder enige twijfel hét lichtpuntje in huis tijdens die donkere najaarsdagen!

5Wat een hoogvlieger

Wikkel om elk uiteinde van een dennenboomtak wat touw, en hang het op boven je consoletafel. Hang kleine knopvazen op en vul ze met kleine bessen of winterbloemen. Rode bessen bijvoorbeeld zijn heel feestelijk. Dit alternatief leent zich ook perfect als adventskalender: hang enkele bruine enveloppen op met steeds een nieuwe boodschap of cadeautje in!

Mooi aan de muur

Kleine moeite, groots effect: bevestig enkele cedertakken aan je muur, gerangschikt van klein naar groot. Versier de takken met je favoriete ornamenten. Op die manier ruikt je huis naar kerst, zonder een grote boom naar binnen te moeten sjouwen!

Bron: thekitchn & House&Garden. Beelden: thekitchn, House&Garden & GettyImages

Voor wie toch liever een echte kerstboom heeft:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)