Zo maak je bloemen uit crêpepapier

Door De Redactie

Ook deze zomer vind je aan het strand ongetwijfeld weer veel winkeljes met papieren bloemen. Zelf aan de slag? Deze drie kleurrijke exemplaren zijn in een mum van tijd gemaakt!

Dit heb je nodig

crêpepapier in verschillende kleuren – stokjes – ijzerdraad – schaar

De basis: zo maak je de groene steel

Knip een lange reep van ongeveer 2 cm uit groen papier. Vouw de reep open en wikkel het papier rond het stokje. Begin hiervoor net onder de bloem en wikkel het papier een paar keer over elkaar, zodat het goed vastzit. Zak dan langzaam naar beneden zodat het hele stokje met groen papier bedekt is. Zet onderaan vast met een stukje ijzerdraad.

Rode roos

Knip uit rood crêpepapier twee cirkels van 10 cm, een cirkel van 8 cm en een van 6 cm. Plooi de cirkels twee keer: een keer naar boven en een keer naar links. Knip vanaf de helft een hartjesvorm uit aan een van de open kanten. Neem de kleinste cirkel in het midden vast en druk hem onderaan samen in een puntje. Doe de middelste en nadien de grootste cirkel rond de kleinste cirkel en breng aan de onderkant stevig wat ijzerdraad aan. Bevestig aan de steel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tweekleurige bloem

Kies twee kleuren crêpepapier die mooi bij elkaar passen. Knip van elke kleur een 20 tot 25 cm brede strook met een lengte van ongeveer 1 m. Vouw beide stroken in de lengte doormidden. Leg ze op elkaar – de bovenste kleur liefst een beetje lager – en wikkel het papier al fronsend rond de bovenkant van het stokje. Je doet dit door met je werkende hand het papier te fronsen en met de hand die het stokje vasthoudt, de bloem zelf te draaien. Blijf zo'n 4 cm onder de bovenkant van het stokje zodat je er een goede grip op hebt, want tijdens het wikkelen en fronsen krijg je veel papier in één hand. Wikkel door tot je een mooie volle roos hebt (je hoeft de volle lengte van het papier niet op te gebruiken). Omwikkel de basis van de bloem met ijzerdraad, en werk daarbij zo dicht mogelijk tegen de onderkant van de roos aan, zodat je de verschillende lagen papier mee vastklemt.

 

 

 

 

 

 


Felgekleurde bloem

Voor het hartje: neem een stokje en vouw rond het stompe uiteinde een stukje crêpepapier. Draai er een stukje ijzerdraad rond om het vast te zetten. Voor de bloem: knip een reep van 10 x 75 cm van het papier. Vouw de reep in de lengte telkens in de helft tot je een stuk hebt van 10 cm breed. Knip vanaf de helft een vorm uit aan een van de open kanten (rond, puntig of sprietjes). Vouw de reep papier open. Neem het stokje en wikkel het papier al fronsend rond de bovenkant. Zet elke laag telkens goed vast met ijzerdraad, zodat de bloem stevig op het stokje blijft zitten.

 

Partner Content