Zo pak je een vakantiekoffer

Door De Redactie

Vertrek je binnenkort op reis? Check deze nuttige tips en pak je vakantievalies zoals een pro!

  1. Maak een lijstje met wat je wilt meenemen en bedenk op voorhand welke combinaties je kunt maken met je selectie.
  2. Verpak je zonnecrème en shampoo in goed afsluitbare plastic tasjes, zodat de flacons niet kunnen uitlopen op je kleding. Giet de inhoud eventueel over in kleinere reisflacons (Hema, Kruitvat).
  3. Verpak je schoenen in aparte tasjes, zo blijft je kleding fris. Vul je schoenen eventueel met sokjes om de vorm te behouden
  4. Een stapeltje T-shirts kun je mooi opgevouwen in een zakje steken. Dan is het risico op plooitjes en vouwtjes minder groot.
  5. Leg schoenen en zware stukken onderin je koffer en leg er eventueel een stuk plastic of een pareo over.
  6. Probeer lange rokken en jurken zo min mogelijk op te vouwen. Leg ze in de koffer en laat de stof over de kofferrand hangen. Vouw zodra alles ingepakt is, plooi je de lap stof naar binnen, zodat je een bundel krijgt. Met badgoed of lingerie vul je de gaatjes op.
  7. Laat zodra je aankomt het bad vollopen met warm water. Hang verkreukte stuks na het uitpakken even boven de warme stoom en schud de kreuken eruit.
  8. Neem niet te veel mee. Voor elke kilo die je koffer te veel weegt, moet je extra betalen. Check even bij je reisagent of bij de vliegmaatschappij hoeveel je maximaal mag meenemen.

Doe alvast wat inspiratie op in dit nuttige filmpje!

Partner Content