Zomerfietsroute: op ontdekkingstocht door Kortrijk

Een absolute must voor wie deze vakantie een dagje Kortrijk plant: de zomerfietsroute. Van een verfrissende duik in het zwembad tot genieten van een aperitiefje met muziek op de achtergrond, de route gidst je naar de juiste plekjes.

Ontdek wat Kortrijk te bieden heeft

De zomerfietsroute heeft haar naam niet gestolen: tijdens je fietstocht kun je 26 km lang genieten van het beste van de stad.

Waterpret

Voor zomerse plonsjes hou je best even halt bij het openluchtzwembad aan de Abdijkaai. Mag het iets avontuurlijker? Dan is de langste wildwaterbaan van de Benelux bij subtropisch zwembad Lago misschien wel je ding.

Kinderen baas

Hoewel je kleine ukjes vast fan zijn van wat waterpret, kun je ze zeker en vast ook overtuigen van een uitstapje naar de Warande of Wildernis, een stukje natuur waar kinderen helemaal hun ding mogen doen.

Klinken op een mooie dag

Je fietstocht afsluiten doe je met een drankje en een hapje, natuurlijk. Tijdens je route zijn er heel wat tussenstops waar je gezellig kunt verpozen. In Viernveertig kun je op en top zomers aperitieven, mét BBQ-hapjes. Ook in Bar Botaniek smul je van de zomersfeer.

Waar wacht je nog op?! Klik hier om de brochure te downloaden.

Zoek je nog wat extra fietsinspiratie?

Partner Content