Anny De Windt uit Zottegem is Libelle Vrouw van het Jaar

Door De Redactie

Anny De Windt (70) begon, gedreven door haar verontwaardiging over kinderarmoede, zeven jaar geleden met Bijzondere Jeugdvakanties (BiJeVa). Daarbij organiseert ze twee keer per jaar voor tachtig kinderen tussen 6 en 13 een fantastisch vakantiekamp. De lezeressen van Libelle stemden massaal voor Anny en haar project.

Drie kilo erbij

Anny: “Er komt enorm veel bij kijken en we zijn aangewezen op de goodwill van schenkers. Zelfs zonnemelk moeten wij voorzien, omdat die voor de meeste ouders te duur is. Maar de kinderen zijn hier gelukkig, en dat is wat telt. Ze kunnen vriendjes maken, ontsnappen aan de dagelijkse stress, een fijne tijd beleven…

Ze zeggen vaak; ‘Anny, we waren nog nooit op vakantie geweest, en het is zo leuk!’ Of moeders sms’en me: ‘Je hebt het licht in de ogen van onze kinderen laten schijnen.’ (ontroerd) Er zijn kinderen die drie kilo bijkomen in een week, omdat ze zulk lekker eten krijgen. Hier kunnen ze hun buikje nog eens vol eten.”

Altijd onderweg

Als ze geen kampen organiseert, gaat Anny op zoek naar ‘stille armen’ die ze blij kan maken, en naar sponsors. Ze blijft ook de kinderen volgen die het extra moeilijk hebben. Ze brengt kleren en voedselpakketten en biedt steun aan ouders die het even niet meer zien zitten. “Ik heb diep respect voor die mama’s en papa’s die vaak in moeilijke omstandigheden het hoofd boven water houden. En ik zet me gewoon in waar ik kan, zolang het kan. Elke dag sta ik op met maar één wens: laat me lang gezond blijven, zodat ik dit werk kan verderzetten.“

Over Libelle Vrouw van het Jaar

Libelle zet elk jaar tien Vrouwen met een Missie in de kijker: geëngageerde dames die een maatschappelijk project uit de grond gestampt hebben. De afgelopen weken konden de lezeressen stemmen wie de titel van Libelle Vrouw van het Jaar 2013 verdient. De winnares werd gisteren bekendgemaakt op de Libelle Winterfair door Minister van Media Ingrid Lieten.

Partner Content