Vrouw met een missie op tv

Door De Redactie

Libelle zet elk jaar tien 'Vrouwen met een missie' in de kijker. Straffe madammen die zich inzetten om het leven van anderen mooier te maken. En nu brengen we ook op tv een portret van deze geëgageerde dames. Ze tonen hun uitzonderlijk project en vertellen wat hen drijft om zich voor anderen in te zetten.

Ontdek het uitzonderlijke verhaal van deze 'Vrouwen met een missie' op Libelle tv:

Stephanie Keustermans – Re-Born to be alive

Stephanie Keustermans was amper drie toen een virus haar longen aantastte. Beetje bij beetje stopten haar longen met werken. Op haar negentiende kreeg ze voor de eerste keer nieuwe longen, maar helaas: die werden afgestoten. Ze zweefde op het randje van de dood toen ze twee jaar later een tweede transplantatie kreeg. Vandaag is Stephanie een jonge vrouw vol energie met één duidelijk doel: mensen aansporen om orgaandonor te worden.

Uitzending: 10 september 2013

Suzy Bochi – SOS Syrian Children

Suzy Bochi is verknocht aan het geboorteland van haar man Hamid, Syrië. Voor haar staat het land synoniem aan het paradijs, maar daar kwam in oktober 2011 verandering in. Er brak een oorlog uit in Syrië. Suzy voelde zich machteloos en besloot dat ze wou helpen. Daarom vulde ze een container voor de kinderen daar, met speelgoed, kleren, lakens, babyspullen…

Uitzending: 17 september 2013

Ann Dobbelaere – Elines strijd tegen windpokken

Ann Dobbelaere wil de mensen sensibiliseren over de vaccinatie tegen windpokken. Ze wil dat deze vaccinatie in het vaccinatieschema van de overheid wordt opgenomen en dat ouders goed geïnformeerd de keuze kunnen maken om hun kind al dan niet in te enten. Ze is haar dochtertje verloren door complicaties van de windpokken.

Uitzending: 24 september 2013

Ann Goergen – Hair in a Box

Drie jaar geleden kreeg kapster Ann Goergen het verdict kanker. Toen ze haar haar verloor, was het voor haar een evidentie om een pruik te kopen. Maar Ann besefte dat veel vrouwen zich dat niet konden veroorloven. Zo kwam ’Hair in a Box’ er, dat vrouwen een pruik én de nodige dosis zelfvertrouwen geeft.

Uitzending: 1 oktober 2013

Saskia Imbert – Poekie

Twee jaar geleden werd bij Saskia Imberts zoon Robbe lymfeklierkanker vastgesteld. Tijdens de vele uren wachten in het ziekenhuis begon Saskia knuffeltjes te haken. Eerst voor een paar kindjes op de afdeling van Robbe, vandaag voor patiëntjes in de universitaire ziekenhuizen van Gent, Leuven en Antwerpen. Project Poekie werd geboren.

Uitzending: 8 oktober 2013

Marie Deryckere – Iktic

Marie wil het taboe dat rond het syndroom van Gilles de la Tourette hangt, doen verdwijnen. Dat probeert ze via haar blog, website, lezingen en media-aandacht. Marie is 20 en lijdt zelf aan het sydroom. Haar blog is heel creatief en ze maakt zelf filmpjes over haar aandoening.

Uitzending: 15 oktober 2013

Caroline Thienpont – Hachiko

Caroline Thienpont richtte in 1994 vzw Hachiko op, een Honden Africhtings Centrum voor Hulp aan Invaliden door Kleine Opdrachten. De bijzondere band tussen honden en mensen vormt het fundament van de organisatie.

Uitzending: 22 oktober 2013

Anny De Windt – BiJeVA

Anny De Windt richtte zeven jaar geleden, gedreven door haar verontwaardiging over kinderarmoede, BiJeVa (kort voor ‘bijzondere jeugdvakanties’) op. Haar plan was om kinderen uit kwetsbare gezinnen een vakantiekamp van een week aan te bieden voor 25 euro.

Uitzending: 29 oktober 2013

Nathalie de Pessemier – Kunst+

Een paar jaar geleden zocht Nathalie De Pessemier een nieuw doel in haar leven. Ze had jarenlang in de horeca gewerkt, maar ze wilde iets anders. En vooral: iets met mensen. Zo werd vzw kunST+ geboren, een artistiek atelier voor mensen met een mentale beperking.

Uitzending: 5 november 2013

Vrouw met een missie: elke dinsdag om 11.15, 14.15 en 17.45 uur op Libelle tv

Partner Content