© Sfinks, Sfinks festival

Niet te missen: gratis Sfinks festival

Het Sfinks Mixed festival geeft het startschot op 28 juli en doet vier dagen lang de beentjes bewegen. Op de festivalweide toveren vrolijke parades een lach op je gezicht. Op de wereldmarkt ontdek je nooit geziene spulletjes en prachtige projecten vanuit alle hoeken van de wereld.

Artiesten vanuit elk continent

Heb jij al kennis gemaakt met de exotische ritmes van Khaled (Algerije), Youssou N’Dour (Senegal), Mory Kanté (Guinee) en Cesária Évora (Kaapverdië)? Op Sfinks Mixed ontdek je de hele wereld op een festivalterrein.

Het festival voor iedereen

Sfinks Mixed, voor een gemengd publiek! Dankzij het diverse programma voelt iedereen zich thuis: jong, oud, gezinnen met kinderen en de avontuurlijke muziekliefhebbers.

Kidz Village

Hier worden kinderen verwend met coole concerten op het Kidz Podium. Bij de Kidz Ateliers kunnen ze hun snoet laten grimeren en hun handen beschilderen met henna of knutselen. Voor wie niet stil kan zitten zijn er dansworkshops bij Kidz Dance.

Verder kunnen ze erop los springen op de luchtsculpturen van Airvag en muziek maken met reuzegrote instrumenten gemaakt van recyclagemateriaal. Wie even wil uitblazen, kan gaan luisteren naar spannende verhalen in het vertelhoekje.

Babybar

In de babybar kunnen ouders zich terugtrekken met de allerkleinsten. Borstvoeding geven, pampers verversen of gewoon even rust vinden? Het kan er allemaal. 

Culinaire verwennerij

Heerlijke maaltijden gemaakt van lokale dagverse producten, dat is puur genieten! Aan de bars kun je verfrissende cocktails, fruitsapjes en lekkere shakes bestellen. Tussen de vele eetkraampjes vind je ook wokgerechten, kebab en tapas. Voor de eerste keer is er ook een frietkraam op de weide, om de honger te stillen van de minder avontuurlijke bezoeker. Voor de kleinsten is er een aangepaste kaart met gerechtjes om van te smullen.

Duurzaam Sfinksen

Sfinks organiseert elk jaar opnieuw het festival op een zo duurzaam mogelijke manier. Er is een ‘Green Guerrilla’ die de festivalweide proper houdt en waakt over de ecologische impact van het festival.

Het festival is heel toegankelijk voor mindervaliden.

Waar:Pastoorsleike 7, 2530 Boechout
Wanneer: 28 tot en met 31 juli
Prijs: gratis
Contact: mail info@sfinks.be of bel 0032 (0) 34 55 69 44

Partner Content