Zo maak je komaf met vervelende scheerbultjes

Zo maak je komaf met vervelende scheerbultjes

Terwijl sommige vrouwen kiezen voor een waxbeurt, grijpen de meesten toch eerder naar een scheermesje om de bikinilijn of benen te ontharen. Maar hoe dikwijls je ’t ook al hebt gedaan: soms kun je toch nog last hebben van wondjes of scheerbultjes.

Gelukkig zijn er enkele eenvoudige tips die je kunt toepassen om er voor eens en voor altijd komaf mee te maken!

Scheerbultjes: zo ontstaan ze

Scheerbultjes ontstaan door haartjes die na het groeien, omkrullen en terug in je huid prikken. Die haartjes zijn dikwijls maar een millimeter lang, maar toch vangen ze makkelijk bacteriën op. Als die in je huid dringen, ontstaat er een soort van ontsteking waardoor de rode bultjes opduiken.

Afbeelding: Gillette

De bultjes zijn gelukkig niet gevaarlijk, maar kunnen wel pijn doen en ontzettend jeuken. Bovendien is het ook niet zo mooi. Probeer daarom deze tips eens om ze te voorkomen!

Weg met die rode bultjes

  • Gebruik een milde scrub voor je eraan begint. Dit zal het vuil en de olie van je huid weghalen én haartjes die vastzitten vrijmaken. Hierdoor kun je vlot scheren.
  • Scheer om de twee dagen. Als je elke dag onthaart, zul je de verse bultjes irriteren waardoor er alleen maar meer zullen verschijnen. Geef je huid daarom even rust.
  • Is je huid extra gevoelig? Scheer dan met de haarrichting mee. Dit geeft misschien een ietsje minder glad resultaat, maar veroorzaakt wél minder irritatie. Ga ook niet te dikwijls over hetzelfde stukje huid met je mesje.
  • Gebruik een goede scheergel. Scheer zeker niet droog. Tip voor je bikinilijn: gebruik eens mannenscheerschuim!
  • Druk niet te hard op het mesje, anders ga je ongelijkmatig over je huid.
  • Klaar met scheren? Werk dan af met koud water: dit sluit de poriën waardoor je huid minder vatbaar is voor infecties. Dep je huid droog met een schone handdoek en gebruik een verzachtende crème om te hydrateren.

Flaneren maar met die mooie benen!

Coverbeeld: iStock

Lees ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)