Last Post Ieper

Niet te missen: Last Post in Ieper

Iedere avond wordt stipt om 20u de Last Post geblazen onder de machtige gewelven van de Ieperse Menenpoort. Het is de laatste groet aan de gesneuvelde soldaten van de Eerste Wereldoorlog. Een indrukwekkend zicht, zelfs na al die jaren!

Iedere avond wordt stipt om 20 uur de Last Post geblazen onder de machtige gewelven van de Menenpoort. Het is de laatste groet aan de gesneuvelde soldaten van de Eerste Wereldoorlog. Een indrukwekkend moment, zelfs na al die jaren!

Altijd op post

Sinds 1928 wordt onder de Menenpoort in Ieper élke avond om 20u de Last Post geblazen, ongeacht de weersomstandigheden. Het trompetsignaal is de laatste groet aan de gesneuvelden van het toenmalige Britse Rijk en van de geallieerden in WO1. De Menenpoort zelf is ook het gedenkteken – in de vorm van een Romeinse triomfboog – waarop 54.896 namen van vermiste soldaten staan.

 De Last Post lokt nog dagelijks toeschouwers van over heel de wereld, die van heinde en verre getuige willen zijn van deze mooie laatste groet. Beklijvend, mooi en puur. Een echte must om te zien bij een bezoekje aan de Westhoek.

Waar: Boterstraat 4, 8900 Ieperd
Wanneer: elke dag om 20u
Prijs: gratis
Contact: website

Partner Content