Een nieuwe uitzenddag, langer samenwonen en een exotische huwelijksreis: dit is nieuw in ‘Blind Getrouwd’

Door Jolien Thieleman

De kogel is door de kerk: het vijfde ‘Blind Getrouwd’-seizoen gaat van start op zondag 16 februari 2020. Het wordt een seizoen dat heel wat nieuwigheden met zich meebrengt, zo maakte VTM net bekend.

Nieuw expertenteam

De acht deelnemers van het vijfde seizoen worden dit jaar gematcht en begeleid door een nieuw team van experts. Gert Martin Hald is er al van het prille begin bij, voor Wim Slabbinck is het zijn derde reeks. Nieuw zijn Sarah Hertens, Filip Geelen en Lotte Vanwezemael.

Van links naar rechts:

 • Sarah Hertens is klinisch psycholoog en relatietherapeut. Ze werkt al vier jaar mee als psycholoog achter de schermen, waar ze vooral instond voor de pre-screening en begeleiding van de kandidaten. Voor het eerst werkt ze nu ook mee aan het matchen zelf en begeleidt ze de koppels gedurende het hele proces.
 • Gert Martin Hald is klinisch psycholoog en heeft als enige expert geen persoonlijk contact met de deelnemers. Via uitvoerige tests matcht hij de deelnemers zodat ze zo’n groot mogelijke kans op een geslaagd huwelijk hebben.
 • Klinisch seksuoloog, relatie- en psychotherapeut Filip Geelen gaat op huisbezoek bij de kandidaten. Hij focust op hoe ze wonen, werken, leven, wat hun daginvulling is en hoe compatibel hun levens zijn.
 • Lotte Vanwezemael werkt als psycholoog en seksuoloog. In ‘Blind Getrouwd’ geeft ze de kandidaten tips om aan de hand van activiteiten en opdrachten de hormonen te stimuleren die verliefdheid en verbinding opwekken.
 • Wim Slabbinck, klinisch seksuoloog en antropoloog, focust zich vooral op de relatiegeschiedenis van de deelnemers, de partnerkeuze en partnervoorkeur.

Nog 6 andere nieuwigheden

 1. Blind Getrouwd wordt voor het eerst uitgezonden op zondagavond, vanaf 16 februari 2020 om 19.55 uur.
 2. Dit jaar wordt ook een homokoppel gematcht: een primeur in de Vlaamse versie!
 3. Het experiment duurt voor het eerst 7 in plaats van 5 weken, wat wil zeggen dat de koppels langer zullen samenwonen.
 4. De eerste twee dagen van hun huwelijk brengen ze door in een B&B in eigen land in plaats van meteen op huwelijksreis te vertrekken. Zo kunnen ze fris aan hun vakantie beginnen.
 5. De koppels gaan een halve week langer op huwelijksreis, en dat naar een exotische bestemming: Kenia, Bali, Thailand en Mexico. Elke bestemming werd gekozen vanuit de persoonlijkheid van elk koppel.
 6. De koppels krijgen elkaar al tijdens de opnames te zien. Halverwege het experiment gaan ze een dag op ‘bootcamp’, waar ze samen met de experten aan de slag gaan met opdrachten.

blind getrouwd

Bron en beelden: VTM

Meer ‘Blind Getrouwd’:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content