Breekjaar: voor jongeren die niet weten wat ze willen

Door De Redactie

Breekjaar is een tussenjaar voor jongeren die na de middelbare school nog tijd nodig hebben om te bepalen of en wat ze gaan verderstuderen. Het is ook een tussenjaar voor studenten die al gestart zijn aan de hogeschool of universiteit, maar die niet gelukkig zijn met hun keuze en het even niet meer weten.

Wat doet breekjaar?

Breekjaar is een programma van 5 of 10 maanden en loopt gelijk aan een academiejaar. Twee dagen per week komen jongeren samen en doen ze allerlei workshops en activiteiten rond creativiteit, ondernemerschap, proefstuderen, zelfvertrouwen, talentenjacht, emoties, vrijwilligerswerk, keuzes maken en nog veel meer. Elke deelnemer krijgt een persoonlijke begeleider toegewezen en per groep zijn er maximaal dertig deelnemers.

Naast de workshops is er ook tijd voorzien om op reis te gaan, met de groep de natuur in te trekken tijdens de buitenweken, en samen een minifestival te organiseren. Deelnemers gaan ontdekken wie ze zijn, wat ze graag doen en wat ze belangrijk vinden. Ze gaan aan de slag met zichzelf en leren slimme keuzes maken voor de toekomst. Persoonlijke groei staat daarbij centraal.

Breekjaar in België

Breekjaar is ontstaan in Nederland en in samenwerking met onze noorderburen, gaan het programma vanaf januari ook van start in België, meerbepaald in Mechelen. Meer info vind je hier!

www.breekjaar.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content