Met deze uitstapjes scoor je bij je tiener

Met deze uitstapjes scoor je bij je tiener

Het is niet makkelijk om tieners tussen de 12 en 16 jaar warm te krijgen voor een gezinsuitstapje. Het is de fase waarin het niet cool is om dingen met je ouders te doen, en waarin enkel de iPad onverdeelde aandacht krijgt. Met deze tips krijg je ze wél hun kamer uit!

Bezoek een hip eetconcept

Het hoeft niet altijd een chique brasserie of restaurant te zijn. Jongeren zijn tegenwoordig fan van one dish restaurants met één gerecht, waar vaak veel studenten zitten en die een hit zijn op sociale media. Onze favorieten: spaghetticoncept Bavet en Wim Ballieus gehaktballen bij Balls & Glory. Je zal er zelf ook van smullen.

Locaties vind je op de website van Bavet en Balls & Glory.

Bezoek een interactief museum

Tieners staan meestal allesbehalve te springen om een museum te bezoeken. Toch zijn er enkele musea die zeker hun aandacht zullen trekken. Het Natuurhistorisch Museum of Technopolis doen het altijd goed. Maar onze favoriet van het moment, geschikt voor jong en oud, is ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ in Oostende. Oorspronkelijk gericht op jongere kinderen, maar eigenlijk voor iedereen leuk om te zien, ook voor volwassenen. Bekende kunstwerken zijn er herwerkt tot een kinderversie, zoals ‘De Schreeuw’, maar dan met een reuzenpanda.

Meer informatie vind je hier. 

Ga op avontuur in de Ardennen

In onze Belgische Ardennen zijn er heel wat avontuurlijke activiteiten, zoals een hoogteparcours of kanovaren. Je bent actief bezig in de buitenlucht en je leert ook om samen te werken. Dit zorgt sowieso voor een samenhorigheidsgevoel met je kids en partner. De activiteiten zijn zalig in de zomer, maar eigenlijk kun je ze heel het jaar door wel uitoefenen, behalve als het echt héél hard regent.

Om te kajakken en kanoën kun je onder andere bij deze adressen terecht. Voor andere activiteiten als speleoboxen en hoogteparcours kun je hier eens een kijkje nemen.

Boek een citytrip

Als het eens wat meer mag zijn: boek een citytrip voor het hele gezin. Het zullen misschien de laatste jaren zijn dat jouw tieners met hun ouders mee op vakantie zullen gaan en niet met hun vrienden. Altijd fijn zijn andere Europese hoofdsteden als Berlijn, Rome of Parijs. Je hoeft het niet ver te zoeken om een echt vakantiegevoel te hebben. Bovendien is er in deze hoofdsteden altijd iets te beleven, voor jong en oud.

Goedkope vluchten vind je onder meer via de website van Cheaptickets.

Ga naar een wedstrijd/show naar keuze

Of jouw kinderen dol zijn op voetbal of op dansen maakt niet uit: er zijn eindeloos veel mogelijkheden om ze een boeiende activiteit te geven. Met je voetballende zoon bezoek je een wedstrijd van zijn lievelingsploeg, met je dochter kun je naar een musical gaan, of omgekeerd natuurlijk. Zolang je kind maar iets kan zien wat in zijn interessegebied ligt.

Trek de winkelstraten in

Neem je tieners mee de stad in en ga nog eens samen kleren kopen. Probeer je niet te veel te bemoeien in hun keuzes of smaak, maar toon interesse in hun eigen stijl en luister hier ook naar (zolang het binnen de perken blijft). Ze zullen het meer waarderen dan je denkt en zo leer je je kinderen weer beter kennen.

Lees meer:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)