Queen Elizabeth overleden. ©️Getty Images

Britse Queen overleden: 9 verrassende weetjes over Elizabeth II

Door Els Lips

Queen Elizabeth is niet meer. 96 jaar werd ze, waarvan ze 70 jaar op de troon van het Britse koningshuis zat. Niet alleen in haar eigen land was de iconische koningin erg populair, overal ter wereld sprak ze tot de verbeelding van velen. Wist je dit al over haar?

Naar aanleiding van haar zeventig jaar op de Britse troon bracht royaltykenner Jo De Poorter eerder dit jaar een boek uit over Queen Elizabeth II, met enkele goedbewaarde geheimen…

• Ze had in haar entourage van hofdames, nichtjes,… iemand die speciaal voor haar nieuwe schoenen inliep.
• Ze had alleen maar goeie nachten: ze ging nooit later dan 23 uur naar bed en sliep steevast 8 à 9 uur, zonder uitzondering.
• Ze had een heel arsenaal aan unicolor pakjes.
• Ze dronk graag een aperitiefje voor het eten en een wijntje erbij, en volgens sommigen zelfs méér dan eentje. Haar favoriete aperitief was Dubonnet Gin.
• Eigenlijk wílde de kleine Elizabeth helemaal geen koningin worden; als kind bad ze elke avond dat er een prinsje geboren zou worden…
• De bekende Netflixserie ‘The Crown’ gezien? Het personage van Elizabeth werd daarin volgens kenners vrij geloofwaardig en realistisch neergezet. In tegenstelling tot andere personages, waarbij de fictie een heel pak minder met de realiteit zou stroken.
• De enige keer dat Elizabeth de Britse kroon níét vooropzette, was toen ze haar man Philip ontmoette. Zonder Philip zou ze de troon niet bestijgen.
 89% van de Britten heeft nooit iemand anders op de troon weten te zitten.
‘London Bridge is down’, dat is de code die vandaag werd gebruikt om het protocol en ‘actieplan’ na het overlijden van de Queen meteen in gang te zetten.

Bron: De laatste koningin, door Jo De Poorter, uitgeverij Pelckmans.

Nog meer te weten komen over Queen Elizabeth?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content