VTM

‘Cupido Ofzo’: nieuw programma helpt mensen met een beperking aan een partner

Door Jolien Thieleman

Cupido belooft heel wat pijlen af te vuren op VTM dit najaar. Naast een nieuw seizoen van ‘Boer zkt Vrouw’ brengt de zender een gloednieuw programma uit, ‘Cupido Ofzo’, waarin mensen met een beperking of stoornis op zoek gaan naar een vriend(in).

Uniek datingbureau

De liefde is het mooiste wat er is. Maar voor heel wat mensen is het niet zo evident om een partner te vinden. Meer dan 50% van de mensen met een beperking of stoornis geeft aan dat ze zich regelmatig eenzaam voelen.

Daarom opent VTM een uniek, tijdelijk datingbureau om enkele enthousiaste mensen die verlangen naar liefde maar daarin gedwarsboomd worden door hun beperking of stoornis, aan een partner te helpen. De aanpak bij de vrijgezellen is uniek en ze worden daarbij goed begeleid bij hun eerste stappen in het daten.

Liefdevolle compagnons

De presentatrices van dienst zijn Karen Damen en Ruth Beeckmans. Ze stippelen niet alleen dates op maat uit, maar nemen ook de rollen van liefdevolle en steunende compagnons op zich. Ruth Beeckmans: “Ik vind het heel boeiend om dit programma te maken. We leren ontzettend warme, leuke mensen kennen die het door hun beperking of stoornis niet altijd makkelijk hebben om een partner te vinden. Iedereen heeft recht op en nood aan liefde. En die zoektocht is nooit makkelijk. Het is zo fijn om samen met deze groep geweldige mensen mee te mogen zoeken en te helpen waar nodig. Ik kijk er naar uit om samen met Karen dates te organiseren voor hen.”

Karen Damen vult aan: “Het wordt een heel plezant en leerrijk avontuur. Het is superfijn om hier deel van uit te maken. Ik vind het hartverwarmend en interessant om deze toppers op pad te zetten en te begeleiden in zoiets moois als de liefde. Iets wat voor niemand evident is maar voor hen écht niet.”

‘Cupido Ofzo’ wordt dit najaar uitgezonden bij VTM. Wanneer precies, is nog niet bekend. Ken je iemand of heb je zelf een beperking of stoornis en wil je graag meedoen aan het programma? Goed nieuws, want er zijn nog enkele plaatjes vrij. Inschrijven kan via casting@rosesareblue.tv.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content