VTM zorgt voor nostalgie tijdens programma ‘Groeten Uit’

VTM-programma Groeten Uit zorgde al voor veel nostalgie in onze huiskamers. Het concept: Bekende Vlamingen worden, samen met hun gezin, teruggekatapulteerd naar het jaar waarin ze twaalf jaar oud waren. 

Gedurende drie dagen woont de BV in kwestie in een aangepaste woning, waar de inrichting perfect is nagebouwd uit het bewuste jaar. Ook aan de kleding, de muziek, de activiteiten en het eten is gedacht. Zelfs op de vintage televisie worden er programma’s van toen getoond. Het wordt een driedaagse vol herinneringen, zowel voor de BV’s als voor de kijkers. Alle smartphones worden ingeleverd en het gezin leert om nog eens echt met elkaar te praten. Dat levert hartverwarmende televisie op. Op de laatste avond nodigt VTM gasten uit waarvoor het gezin moet koken.

Dit seizoen waren Kelly Pfaff, Jacques Vermeire, Katja Retsin en Ann Tuts al aan de beurt.

De leukste fragmenten

Herinner je je Shania en Kenji nog als schattige dutskes ten tijde van ‘De Pfaffs’? Tegenwoordig zijn ze al heuse tieners, maar ze zijn zeker te vinden voor een flinke portie nostalgie van voor hun tijd. In 1989 ging VTM van start, met een bijhorend openingsgala.

Jacques Vermeire keert samen met Julie en Maxime terug naar 1963. Maxime stelde zich eerst de vraag of er toen al stopcontacten bestonden. Naar het einde van de aflevering toe, is hij toch overtuigd. “Vroeger kwamen de mensen precies meer buiten.”

Katja Retsin vertelt wat zij destijds uitstak met de plastieken appelsienen op tafel.

Groeten uit, dinsdag om 20u35 op VTM.

Lees meer:

Partner Content