Dunkerque, France-24 January 2016: Inidentified girl in the refugee camp Grande-Synthe in France is a muddy camp with a lot of dirty waste. ; Shutterstock ID 369098873

Dringende solidariteitsactie voor vluchtelingen Duinkerke nodig

In Duinkerke verblijven 1500 vluchtelingen – waaronder veel kinderen – in de meest erbarmelijke en gevaarlijke omstandigheden. Als overmaat van ramp brak er onlangs een schurftepidemie uit. Hulp is dringend nodig!

In Duinkerke, vlak over de Belgische grens, speelt er zich momenteel een menselijke crisis af. Er brak een epidemie van schurft uit, een uiterst besmettelijke huidziekte veroorzaakt door mijten. Gevolg? Het weinige wat deze vluchtelingen nog hadden, moet vernietigd worden: kledij, dekens, matrassen…Daarom een hartelijke en broodnodige oproep om te doneren.

Waarom vluchtelingen in Duinkerke jouw hulp kunnen gebruiken:

  • het kamp heeft geen stromend warm water.
  • de gemeenschappelijke keuken zit vol onder scabiës.
  • de spaanplaten van de hokjes waarin deze mensen moeten leven is rot en zwart beschimmeld.
  • het kamp is niet officieel dus afhankelijk van vrijwilligers en goede intenties.

Het is de ideale voedingsbodem voor menselijk leed en deze heuse schurftepidemie is 1 gevolg. Tegen schurft bestaat speciale zalf, maar deze werkt enkel in combinatie met dagelijks douchen en volledig vers ondergoed en kledij, en allemaal nieuwe dekens.

Surf naar Solidarity for All, een Belgische organisatie die spontaan ontstond om vluchtelingen in Duinkerke en Calais te helpen, en geef ze een duwtje in de rug!

  • Klik op ‘spullen doneren’ en ontdek hoe je het beste helpt.
Peuter in vluchtelingkamp Duinkerke

Meer dan schurft…

Nog een schrijnende situatie: Duinkerke telt veel gezinnen, met in totaal zo’n 150 kinderen. Er werden al incidenten van geweld gerapporteerd, ook seksueel.  Vrouwen en kinderen durven ‘s nachts niet alleen naar het toilet. Dokters van de Wereld krijgt dan ook steeds vaker de vraag naar pampers voor volwassenen.

Dokters van de Wereld vraagt de overheden om iets te doen aan deze onaanvaardbare leefomstandigheden en eist een actieplan om op zijn minst de gezinnen en de kinderen te beschermen voor ziekte, geweld en verdere trauma’s. Intussen doen ze wat ze kunnen maar ze hebben JOUW hulp nodig. Steun hen via www.doktersvandewereld.be

 

Partner Content