Echtgenoot van Martine Tanghe en oud-journalist Jos Van Hemelrijck overleden

Door De Redactie

Droevig nieuws vanuit de VRT. Oud-journalist en televisiemaker Jos Van Hemelrijck is gisteren op 71-jarige leeftijd overleden. 

Televisiemaker in hart en nieren

Jos Van Hemelrijck had er een productieve carrière van veertig jaar opzitten bij de openbare omroep. Hij werkte als producer en televisiemaker voor programma’s als Terzake, De Zevende Dag en Panorama, maar bracht ook wetenschap naar de televisie. En dat deed hij op een vlotte manier: denk maar aan de Canvas-programma’s ‘Overleven’ en ‘Marathon’. Hij verbleef ook verschillende maanden op de Zuidpool voor een documentairereeks over de bouw van de nieuwe Belgische poolbasis Prinses Elisabeth.

Omdat hij wetenschappelijke programma’s tot in de huiskamer van de Vlaming bracht, ontving hij in 2005 de Descartes Communication Prize, een Europese onderscheiding voor mensen die wetenschappelijk werk op een toegankelijke wijze tot bij het grote publiek brengen.

Jos Van Hemelrijck was getrouwd met nieuwsanker Martine Tanghe. We wensen haar en alle familie en vrienden dan ook veel sterkte!

Beeld VRT- Jos Van Hemelrijck

 

Partner Content