Getty Images

Gezond lunchen op het werk: we vinden het steeds belangrijker

Neem jij steevast een zelfgemaakte maaltijd mee naar je werk? Of kies je altijd voor de gezondste optie in het bedrijfsrestaurant? Fantastisch! Gezond lunchen op het werk blijkt namelijk een aandachtspunt te zijn waar Belgen echt wel mee bezig zijn.

Europese bevraging

Volgens Edenred, bekend van de maaltijdcheques, scoren Belgen hoog als het gaat over evenwichtig en gezond lunchen op het werk. Ze bevroegen 47 000 werknemers van 10 verschillende landen naar de eetgewoonten tijdens de lunchpauze. Wat bleek? Van alle deelnemende landen, waaronder onder andere Frankrijk, Italië en Zweden, bleken de Belgen de betere punten te scoren:

  • 94% van de Belgen eet regelmatig op het werk, 62% daarvan neemt zelfgemaakte maaltijden mee van thuis.
  • 74% van de Belgen geeft ook aan te letten op de voedingswaarde van hun maaltijd.
  • 65% van de Belgen let bovendien ook op het lokale karakter en de seizoensgebondenheid van hun lunch.

Gezond lunchen op het werk: zo doe je dat

Kan het toch nog iets beter volgens jou? Dan geven we je graag enkele handige tips mee.

Oppassen met ongezonde toevoegingen

Slaatjes zijn gezond, dat zeker. Maar zorg dat je ze ook gezond probeert te houden. Spekjes, stukjes kaas en croutons kunnen erg lekkere smaakmakers zijn, maar ze zijn niet zo gezond. Ook gedroogde vruchten geven weinig toegevoegde waarde aan je maaltijd, want ze zitten bomvol suikers.

Afwisselen is de boodschap

Elke dag dezelfde boterhammen in je lunchtrommel? Dat kan voor verveling zorgen. Probeer ervoor te zorgen dat je lunchpauze iets wordt om naar uit te kijken. Lekkere restjes van de avond voordien met een stukje bruin brood of een smakelijke fruitsalade als dessert, je maakt van je pauze al snel een echt feest!

Neem je tijd

Snel een paar boterhammen binnen werken en dan vliegensvlug weer aan de slag gaan, het is geen gezonde manier om even pauze te nemen. Vermijd ook om aan je bureau te lunchen, want dan heb je sneller de neiging om je maaltijd echt te gulzig op te eten. Bovendien komt het ook je concentratie alleen maar ten goede als je even afstand neemt van je werk.

Lees ook zeker deze artikels:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content