© Getty Images

Wallonië wil gratis kraanwater in restaurants verplichten

Door Diny Thomas

Staat er binnenkort een gratis fles kraanwater op tafel in de restaurants? Misschien niet in heel het land, maar wellicht wel in Wallonië, want de Waalse regering wil gratis kraantjeswater verplichten in elk restaurant.

Ga je in Frankrijk op restaurant? Dan staat er steevast een gratis karaf water op tafel. In Amerika kun je in het winkelcentrum zelfs helemaal voor niets drinken aan een fonteintje. Maar in ons land is het gratis kraanwater op tafel nog niet echt ingeburgerd. Al lijkt daar stilaan verandering in te komen: een kleine duizend cafés en restaurants bieden wél al gratis kraanwater aan.

Verplicht kraanwater op tafel

Wallonië wil nu nog een stapje verder gaan, want de Waalse regering wil het gratis kraanwater verplichten in restaurants en op andere openbare plaatsen. Omdat het goed is voor het milieu – gedaan met het transporteren van waterflessen – en voor de gezondheid.

Maar niet iedereen is even enthousiast. Zo kan de verkoop van flessenwater, goed voor flink wat van de omzet in restaurants, drastisch dalen en wordt er ook gevreesd dat heel wat mensen in de Waalse water- en frisdrankindustrie hun job zullen verliezen. Want Wallonië, dat is dé plek waar heel wat water gebotteld wordt. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content