ANNIE, Lois De Banzie, Albert Finney, Aileen Quinn, Edward Herrmann, 1982, (c) Columbia/courtesy Everett Collection Copyright: Reporters / Everett

Wat is er geworden van Annie?

Door De Redactie

‘Annie’, de musicalfilm uit 1982 kon veel harten bekoren. Dat had waarschijnlijk veel te maken met de actrice die de hoofdrol speelde, Aileen Quinn. Een superschattig meisje met rode haren. Maar hoe gaat het met haar vandaag?

‘Annie’ legde Aileen geen windeieren, ze speelde nog mee in zes andere films hierna. Ze dook in 1982 ook op in The Wizard of Oz, waar ze haar stem verleende aan Dorothy Gale. Ook speelde ze mee in ‘The Frog Prince’ en ‘The Charmkins’.

Toen ze 18 jaar was, hield ze acteren even voor bekeken en trok ze naar de universiteit om politieke wetenschappen te studeren. Nadat ze was afgestudeerd dook ze op in enkele Broadwayshows, zoals ‘Saturday Night Fever’ en ‘Fiddler on the Roof’. Haar voorlopig laatste rol speelde ze in 2014, toen ze meedeed in de Amerikaanse televisiereeks ‘The Comeback Kids’, heel toepasselijk over kindsterren uit de eighties, die aan hun comeback werken.

Vandaag heeft ze het podium ingeruild voor een plek als professor theaterwetenschappen aan de Monmouth University in New Jersey. Je kunt haar wel nog aan het werk zien en horen in haar rockabilly band uit Los Angeles, The Leapin’ Lizards.

AileenQuinn

Bron: HNB
Foto: reporters, aileenquinn.com

 

Lees ook

Partner Content