Is jouw Polly Pocket duizenden euro’s waard?

Door Celine Werner

Speelde jij vroeger ook met Polly Pocket? En heb je ze − hamsteraar die je bent − al die tijd ook goed op zolder bewaard? Dan kan het weleens zijn dat dit jou een mooi bedrag gaat opleveren!

Het speelgoed uit de jaren 90 haalde deze week het nieuws, omdat het voor een smak geld over de toonbank gaat. Maar hoe kun je weten of jouw exemplaar iets waard is? Daar hebben wij hét antwoord op!

De twee meest begeerde Polly Pocket setjes

Sinds het ontstaan van Polly Pocket in 1989 is dit speeltje zeer gegeerd bij menig verzamelaar. Zo staat bijvoorbeeld de ‘Sea and sunsets set and car series 6’ voor een slordige £ 7795 of zo’n € 8806 op eBay te koop. Nog in z’n originele verpakking weliswaar.

Polly Pocket
ebay.com

Ook de ‘Polly Pocket two doll set, swim party with Polly and Ana plus 17 fashions’ zou £ 1115.63 of ongeveer € 1259 waard zijn.

Polly Pocketebay.com

Is m’n Polly Pocket geld waard?

Dit kun je volgens eBay met behulp van deze tips snel nagaan:

Is het vintage of Mattel?

Verrassend genoeg zou een Mattel Polly Pocket meer opbrengen dan een vintage exemplaar.

De vintage versies van Bluebird werden tussen 1989 en de late jaren 90 geproduceerd. De poppetjes zijn 2,5 cm groot, en zijn vervaardigd uit harde plastic. De Mattel-poppetjes, gemaakt van plooibaar plastic, hebben een grootte van zo’n 5 cm tot 7,5 cm.

Hoe meer vriendjes, hoe beter

In 1998 werden de vriendjes van Polly: Shani, Lea, Lila, Crissy, Kerstie, Rick, en Todd geïntroduceerd. En hoe meer zielen, hoe meer vreugd, want de aanwezigheid van haar buddies doet de prijs ook flink stijgen.

Perfecte staat

Zijn er geen beschadigingen merkbaar? Mooi! Is de Polly Pocket nog in zijn originele verpakking? Nog mooier!

Heb je een checkmark kunnen zetten bij ieder topic uit dit lijstje? Misschien eens een deelname aan ‘Rijker dan je denkt’ wagen?

Bron: portadowntimes.co.uk

Ook leuk:

Partner Content