Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Motivbeschreibung: Pommes, Fritten, Pomme Frites, Frites, Salz Ort: Studio Thema: Pomme Frites

Lang leve ‘Belgian fries’: Lutosa wordt Belviva

Door Diny Thomas

Elke Belg wéét dat frietjes op-en-top Belgisch zijn. En dat is meteen de reden waarom de naam Lutosa, de merknaam van de bekende diepvriesfrieten, binnenkort verdwijnt. De nieuwe naam? Belviva, wat de Belgische identiteit extra in de verf moet zetten. 

Als je aan België denkt, dan denk je automatisch aan frieten. De grote vraag is dus waarom iedereen het altijd heeft over ‘French fries’, en niet gewoon ‘Belgian fries’. Maar daar komt binnenkort misschien verandering in.

Lutosa, de merknaam van de bekende diepvriesfrietjes, wil de Belgische identiteit van frieten extra in de verf zetten. Dat doet het door de naam te veranderen van Lutosa naar Belviva.

Lutosa wordt Belviva

Maar voor het zover is, wordt in de eerste fase gekozen voor ‘Lutosa wordt Belviva’. Pas in 2021 wordt de naamsverandering definitief, en wordt de aandacht volledig gelegd op het Belgische karakter van de frieten.

Al sinds 1981 worden de frietjes gemaakt en verpakt, in België. En daarvoor worden natuurlijk de lekkere Belgische aardappelen gebruikt, van lokale handelaars in de buurt van de fabrieken in West- en Oost-Vlaanderen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kelly Pfaff-Gooris ? (@kellypfaffg) op

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Typisch Belgisch

Maar niet alleen de naam is nieuw, want tegelijkertijd wordt er een petitie gelanceerd om de ‘Belgian’ in ‘Belgian fries‘ te claimen. Want de frietcultuur, dat is écht wel typisch Belgisch.

Bron: De Morgen – Beeld: Getty Images

Nog meer fantastische frietjesweetjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content