© Getty Images

8x alternatieve frietjes: minstens even lekker!

Iederéén eet graag frietjes: handgesneden, gefrituurd in ossewit, met een flinke lepel zelfgemaakte mayonaise en wat zout erover. Hemels! Toch beperk je het eten van deze lekkernij maar beter tot maximaal één keer per week. Niet zo erg, want wist je dat er heerlijke alternatieve frietjes zijn voor onze krokante, traditionele aardappelfrietjes?

Tips voor krokante frietjes

  1. Snij de frietjes op 1 cm dikte.
  2. Spoel ze niet af onder de kraan.
  3. Doe wat maïszetmeel en plantaardige olie (en eventueel wat bloem) in een kom en schep er de frietjes onder
  4. Leg ze verspreid op een bakplaat, ze mogen niet te veel op elkaar liggen
  5. Schep ze niet te snel om. Doe dat ten vroegste na 10 minuten.

8 alternatieve frietjes

Laat je nog meer inspireren

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."