© Belga

Maak kennis met de Special Devils én de Special Flames!

Door Diny Thomas

De Rode Duivels en de Red Flames, die kennen we allemaal! Maar had je al gehoord van de Special Devils en de Special Flames? Vier gloednieuwe teams werden uit de grond gestampt, voor spelers met een verstandelijke beperking. 

Ons land telt zo’n 2.000 voetballers met een verstandelijke beperking, verdeeld over 120 clubs. Om het G-voetbal (voetbal voor mensen met een beperking) nog meer in de kijker te zetten, lanceerden de Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Special Olympics Belgium vier gloednieuwe nationale teams: de Special Devils en de Special Flames.

Special Devils en Flames

De Special Devils bestaan uit drie mannenploegen die opgedeeld zijn in drie niveaus, en de vrouwen spelen dan weer in een team met als naam ‘Special Flames’. De komende vier jaar krijgen de ploegen financiële middelen om op stage te gaan. Daarnaast zullen ze regelmatig samen trainen en deelnemen aan internationale toernooien.

Zo staan er over drie jaar, in 2023, de Wereldspelen in Berlijn op de agenda. Voor de trainingen kunnen de voetballers terecht in het Belgian Football Center in Tubeke. De Koninklijke Belgische Voetbalbond zal ook nationale shirts kopen voor onze nieuwe voetbalhelden.

De perfecte ambassadeurs

In oktober en november stelden 66 voetballers zich kandidaat, en daaruit werden uiteindelijk 35 mannen en 9 vrouwen tussen 18 en 35 jaar oud gekozen. Niet alleen de voetbaltechnische vaardigheden waren belangrijk, maar een goede Special Devil of Flame moet natuurlijk ook goed kunnen functioneren in een groep.

En of de spelers van de Special Devils en de Special Flames die kwaliteiten bezitten. Dat maakt van hen een voor een de perfecte ambassadeur voor het G-voetbal.

LEES NOG MEER HARTVERWARMENDE BERICHTEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content