Foto: Mark Zuckerberg/Facebook

Mark Zuckerberg is vader geworden…

… en hij schenkt ongeveer 45 miljard dollar aan het goede doel! De oprichter van Facebook, Mark Zuckerburg kondigde op de sociale netwersite aan dat hij en zijn vrouw Priscilla ouders geworden zijn van hun dochtertje Max. En dat willen ze op een bijzondere manier vieren.

Zuckerberg publiceerde op Facebook een brief die hij schreef aan zijn dochter pasgeboren dochter Max. “Je moeder en ik hebben de woorden nog niet om te beschrijven hoeveel hoop je ons geeft voor de toekomst. Je nieuwe leven is vol mogelijkheden en we hopen dat je gelukkig en gezond zal zijn zodat je er ten volle van kunt genieten.”

Zuckerberg en Priscilla omschrijven in de brief in welke wereld ze hopen dat Max zal opgroeien. “De krantenkoppen focussen vooral op wat verkeerd is, maar de wereld wordt op veel vlakken wel degelijk beter. Op vlak van gezondheid gaan we vooruit, de armoede daalt, de kennis neemt toe en mensen staan meer in verbinding met elkaar.”

De Facebook-miljardair vertelde in de brief dat hij 99 procent van zijn aandelen, geschat op zo’n 45 miljard dollar, onderbrengt in een stichting voor goede doelen. De stichting heeft hij ‘Chan Zuckerberg Initiative’  gedoopt, genoemd naar zijn vrouw Priscilla Chan en hemzelf. Met dat geld wil hij zelf bijdragen aan de wereld die hij wil voor zijn dochter. Vinden wij leuk, Mark!

 

De volledige brief kun je hier lezen.

Foto: Mark Zuckerberg/Facebook

 

Partner Content