‘Merci voor de muziek’: koningin Mathilde krijgt wekelijks muzikale kinderen op bezoek

Door Jolien Thieleman

In ‘Merci voor de muziek’, het gloednieuwe programma op Eén, trekken Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang door Vlaanderen om mensen te verrassen met muziek. Ook onze koningin Mathilde krijgt een bijzondere rubriek: elke donderdag ontvangt ze een kind dat voor haar een instrument bespeelt op het koninklijk paleis.

Wondermooie tonen

In de eerste uitzending van ‘Merci voor de muziek’ leerden we de achtjarige Stella uit Bornem kennen, die wonderlijke tonen uit haar harp kon toveren. In de volgende afleveringen zal koningin Mathilde twee accordeonistes, een pianiste, een cellist, een rapper, een congaspeler en twee zangtalenten ontvangen.

“Muziek verbindt”

Muziek leert de jongeren meer over zichzelf, over de andere en over hun plaats in de maatschappij. Of het nu popliedjes zijn, een fanfare of klassieke werken, maakt niet zoveel uit. Want muziek verbindt“, vertelt koningin Mathilde. “Meer dan ooit ben ik ervan overtuigd dat muziek jongeren echt op weg kan helpen in het leven. In mijn gesprekken met jongeren zie ik hoe verrijkend het is, wanneer ze muziek met elkaar delen. Muziek ontdekken, aanleren, een instrument bespelen, samen zingen: het helpt allemaal om je beter te voelen, zelfkennis op te doen, meer zelfvertrouwen te ontwikkelen, het gevoel te hebben dat je erbij hoort. En we weten hoe belangrijk dat is voor jongeren.”

Bijzonder concert

Na de bijzondere ontmoetingen met de koningin, zullen Bart en Nora alle kinderen samenbrengen voor een slotconcert waarin Mathilde als eregaste zal kunnen genieten van een bijzondere muzikale samensmelting. Het concert vindt plaats in onze hoofdstad en zal te zien zijn tijdens de achtste en laatste aflevering van ‘Merci voor de muziek’.

koningin mathilde

‘Merci voor de muziek’, elke donderdag om 20u40 op Eén.

Mis ook zeker dit niet:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content