Politie waarschuwt voor oplichters langs de weg

De Federale Wegpolitie waarschuwt voor Engelstalige oplichters op parkings langs snelwegen. Ze gaan elke keer weer op dezelfde manier te werk.

Parkings langs snelwegen

Slachtoffers van de oplichters worden in het Engels aangesproken op een parking langs de snelweg. De man in kwestie vertelt dat hij slachtoffer werd van een diefstal, waarbij zijn portefeuille en gsm gestolen zijn. Hij werkt op je emoties in door zijn wagen te tonen, waar een kindje in zit. Dan vraagt hij geld om de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk te betalen.

Geef je wat geld? Dan probeert de oplichter nog meer geld te vragen door voor te stellen om even samen naar een geldautomaat te rijden. Om geloofwaardig over te komen geeft hij een visitekaartje van een firma of een juweel in bruikleen. Beide zijn natuurlijk nep en je ziet je geld nooit meer terug.

Britse of Ierse oplichters

De daders zijn een rondtrekkende groep uit het Verenigd Koninkrijk of Ierland. De politie raadt aan om zeker niet in te gaan op het verzoek van de daders. Werd je aangesproken? Dan neem je best zo snel mogelijk contact op met de politie.

Bron: Het Nieuwsblad – Beeld: Getty Images

Las je deze artikels al?

 

Partner Content