Prins William: “Ik zou mijn kinderen steunen als ze homoseksueel zijn”

Door Jolien Thieleman

De Britse Prins William zou zijn kinderen onvoorwaardelijk steunen als ze later op hetzelfde geslacht zouden vallen. Dat zei hij tijdens een bezoek aan een liefdadigheidsevenement voor het welzijn van holebi-jongeren.

Helemaal oké

De prins bezocht het Albert Kennedy Trust in Londen, een organisatie die dakloze holebi-jongeren opvangt die door hun familie op straat zijn gezet.

Maar hoe zou hij reageren, mocht een van zijn kinderen George, Charlotte of Louis homo of lesbisch zijn? “It would be absolutely fine“, antwoordde hij eenvoudigweg, hij zou het helemaal oké vinden. “Ik zou ze steunen bij elke beslissing die ze nemen.”

Haatboodschappen

William zou zich wel zorgen maken over de haatboodschappen en discriminatie die daarbij komen kijken. “Ik wou dat we in een wereld leven waar homoseksualiteit heel normaal was”, zegt hij. “Maar tegelijk maakt het mij zenuwachtig. De reacties van de buitenwereld, vanuit het standpunt van een ouder, maken mij een beetje bang. De vooroordelen, de haat, de negatieve berichten en de discriminatie van holebi’s die op mijn kinderen zouden afkomen, verontrusten mij als vader. Samen kunnen we ervoor zorgen dat zo’n reacties definitief tot het verleden behoren en dat we nooit meer geconfronteerd worden met die dingen.”

Standpunt

William kon op heel wat positieve reacties rekenen van de holebigemeenschap in het Verenigd Koninkrijk. Het is namelijk niet de eerste keer dat hij zich ervoor uitspreekt, en dat heeft misschien wel met zijn opvoeding te maken. Prinses Diana maakte altijd duidelijk dat homoseksualiteit voor haar de normaalste zaak van de wereld was en dat standpunt gaf ze door aan haar zonen.

https://www.instagram.com/p/BzLSAnoldR9/

Beeld: Instagram/KensingtonRoyal

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content