‘Thuis’ verwelkomt nieuwe personages: Isolde (Francesca Vanthielen) en Jasper (Kristof Verhassel)

Door Jolien Thieleman

‘Thuis’ is binnenkort twee personages rijker. Francesca Vanthielen en Kristof Verhassel vertolken vanaf midden juni de gastrollen van Isolde en Jasper.

Isolde Teerlynck

Francesca neemt de rol van advocate Isolde Teerlynck op zich. Meester Teerlynck is joviaal en vriendelijk in de omgang, maar ook enorm gedreven om het recht te doen zegevieren. Ze gaat door het vuur voor haar cliënten in de rechtszaal.

“In ‘Thuis’ speel ik Isolde Teerlinck, een ervaren advocate gespecialiseerd in ‘me too’-zaken. Voor de invulling van deze rol heb ik me laten inspireren door strafpleiter Christine Mussche, die vooral zedenzaken behandelt. Zij straalt expertise en menselijkheid uit. Het is vooral fijn te kunnen samenwerken met Kadèr Gürbüz en met Leah Thys. Kadèr leerde ik beter kennen tijdens de theatervoorstellingen van Assisen. Ook het feit dat ik naast Leah op de set kan staan, was echt iets om naar uit te kijken. Zij heeft mij destijds enorm geholpen bij mijn auditie aan de Mountview Theatre School in Londen, waar ik een postgraduaat acteren haalde. De cirkel is rond nu ik samen met haar op de set kan staan”, vertelt Francesca.

Jasper Berens

Kristof speelt de rol van Jasper Berens, een boksleraar. Ann en Judith zijn ondertussen fervente boksamateurs en gaan zich wekelijks uitleven. Wanneer hun vaste lerares naar het buitenland vertrekt, wordt zij vervangen door de knappe Jasper, die al snel in de smaak valt bij alle vrouwen van de boksclub.

Kristof: “De studio’s in Leuven waren zeker geen onbekend terrein voor mij. Enkele jaren geleden kwam ik er vaak voor de opnames van de reeks ‘GoGoGo’. Nu bezet ‘Thuis’ er zowat het hele studiocomplex. Het blijft fantastisch om te zien hoe je als nieuweling mee in een machine wordt gezogen en hoe je vanzelf in het verhaal en de groep achter de schermen komt. Sinds maart draai ik mee bij de opnames als Jasper Berens, de boksleraar van Ann en Judith. Het is een kleine rol waar wel wat mogelijkheden zijn voor de toekomst. Ik ben benieuwd welke weg ik samen met hem kan afleggen.”

Isolde verschijnt voor het eerst in ‘Thuis’ op dinsdag 10 juni, Jasper Berens op woensdag 12 juni.

Beelden: Eén

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content