Vandaag: De lancering van de website ‘Help! Mijn kind denkt aan zelfmoord’

Door De Redactie

In Vlaanderen heeft 7,5% van de jongens en 10% van de meisjes tussen 12 en 24 jaar ooit een zelfmoordpoging ondernomen. Hun ouders ervaren een ernstige impact op hun kwaliteit van leven, zo blijkt uit onderzoek van het Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (Odisee), met de steun van Vlaamse Overheid. 

Website op basis van studie

Om er zeker van te zijn dat de reële en directe noden van de ouders in kwestie beantwoord werden, voerde Alexandre Reynders interviews met ouders uit. Het ging om ouders van een kind tussen 10 en 24 jaar dat in een recent verleden aan zelfdoding heeft gedacht of een poging tot zelfdoding heeft ondernomen. Op basis van de interviews ontwikkelde Alexandre Reynders de website ‘Help! Mijn kind denkt aan zelfmoord’.

Steun van overheid

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “Ouders vinden er informatie over zelfmoord, zelfzorg, rechten van ouders, oefeningen in opvoedingsondersteuning en talloze getuigenissen van ouders in een gelijkaardige situatie.

Begin 2018 werd de website in een testfase geëvalueerd door het doelpubliek zelf. Maar ook hulpverleners kunnen de website gebruiken, ter ondersteuning van de ouders. De website is te vinden via de portaalsite Zelfmoord1813.”

Vandaag 3 mei 2018 wordt de website officieel gelanceerd en voorgesteld tijdens een studievoormiddag. Ook de resultaten van de evaluatie van de site worden hier gepresenteerd, net zoals de bevindingen uit het vooronderzoek en de interviews. Minister Jo Vandeurzen zal de dag inleiden.

Partner Content