Businesswoman talking on a cell phone --- Image by © Felix Wirth/Corbis

Vragen over radicalisering? Bel naar de Opvoedingslijn

Door De Redactie

Vanaf nu biedt de Opvoedingslijn van de Vlaamse overheid ook een luisterend oor aan ouders die zich zorgen maken dat hun kinderen radicaliseren. Zit je met twijfels? Zeker bellen!

Ben je soms bang dat je kind of kleinkind aan het radicaliseren is? Voortaan kunnen bezorgde ouders en hun familieleden met dit soort vragen terecht bij de Opvoedingslijn van de Vlaamse overheid.

Op vraag van moeders van ex-Syriëstrijders

Bij de Opvoedingslijn kun je al sinds 1997 terecht met al je vragen over de opvoeding van je kroost. Maar sinds 15 februari kun je ze ook bellen met vragen over mogelijke radicalisering. Die extra taak kwam er op vraag van de moederverenigingen van ex-Syriëstrijders. “Ouders en opvoedingsverantwoordelijken van jongeren die aan het radicaliseren zijn, zijn ook gewoon bezorgd over het welzijn en het leven van hun kind”, vertelde Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (57) onlangs aan het Nieuwsblad. “Ze willen zoals elke ouder het beste voor hun kind. Ze zijn bekommerd over hoe het zich zal verhouden tot de maatschappij.”

Hart luchten zonder veroordeeld te worden

De minister benadrukt dat het belangrijk is dat deze ouders ergens terechtkunnen met hun vragen en dat ze hun hart eens kunnen luchten. “Soms voelen ze hun invloed en impact wegglijden. Die gevoelens erkennen kan al ondersteunend werken. Het is belangrijk dat ouders hun verhaal kunnen doen zonder beoordeeld of veroordeeld te worden”, aldus nog minister Vandeurzen.

Ook beschikbaar voor talloze andere vragen

Natuurlijk blijft de Opvoedingslijn ook beschikbaar voor alle andere vragen die ouders hebben rond de opvoeding van hun kind. Wil je hen bereiken?

© De Opvoedingslijn

Ontdek hier de meest gestelde vragen aan de Opvoedingslijn en hun antwoorden.

 

Foto: © Corbis

Partner Content