Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Waarom steeds meer baby’s in een doos slapen

Een simpel maar geniaal cadeau van de Finse overheid aan kersverse ouders: een kartonnen babydoos als eerste wiegje. Het zorgde mee voor het laagste babysterftecijfer ter wereld. Andere landen pikten het idee op en nu slapen baby’s uit alle windstreken in een kartonnen doos.

Waarom een goed idee?

In Finland krijgen kersverse ouders al decennialang een kartonnen doos gevuld met een babyuitzet van de overheid cadeau. De kartonnen doos is de wieg voor de eerste maanden. Over de hele wereld neemt men dit idee over. Deze gratis doos heeft, afhankelijk van het land, steeds een eigen functie.

In Finland zorgde het bijvoorbeeld voor minder kindersterfte door verstikking, omdat steeds minder pasgeboren baby’s tussen de ouders in bed belandden. In Zuid-Afrika is de babydoos uit plastic en wordt het gebruikt als bad, waardoor er minder infecties bij zuigelingen zijn. In Zuidoost-Azië komt de doos standaard met een mini-muggennet en voorkomt zo malaria.
Omdat deze doos in veel landen gratis is, heeft dit simpel idee een grote impact op een gezonde start in het leven.

Bron: bbc.com

Lees ook hoe je je huis babyproof kan maken!