Autumn landscape with tree in sunlight; Shutterstock ID 220924588

Wedstrijd: weet jij de mooiste boom van Vlaanderen staan?

Heb jij ook een bijzondere herinnering aan een boom? Dan kun je die speciale boom in de kijker zetten door hem te nomineren voor ‘Boom van het Jaar’. Een unieke wedstrijd die de relatie tussen mens en natuur centraal stelt.

Bomen met een verhaal

Bomen zorgen niet alleen voor lichamelijke zuurstof, maar ook voor mentale. De eik waarin je vroeger speelde als kind, de grote beuk waar je iedere zondag langs wandelt, of zelfs de notelaar in de eigen achtertuin kunnen hartverwarmende gevoelens of herinneringen naar boven brengen.

Ken jij ook zo’n boom met een apart verhaal? Schrijf je dan zeker in voor de wedstrijd ‘Boom van het Jaar’, georganiseerd door de Stichting Behoud Natuur en Leefmilieu Vlaanderen. Zij zijn op zoek naar de leukste, interessantste, en meest opmerkelijke bomen met een verhaal in Vlaanderen. Het gaat niet zozeer om de grootste, oudste of de mooiste boom, maar om een boom die mensen met elkaar en met de natuur verbindt.

boom van het jaar
Winnaar ‘Boom van het Jaar’ 2014: de Nagelboom uit Voeren.

Wat moet je doen?

Surf naar www.boomvanhetjaar.be en nomineer je favoriete boom als kandidaat voor de titel ‘Boom van het Jaar 2016’. Vooral het verhaal achter de boom en een mooie foto zijn zeer belangrijk, want op basis daarvan maakt de vakjury een eerste beoordeling. De nominatieronde loopt tot 30 juni 2016.

Nadien selecteert de jury zeven laureaten en uit deze zeven kanshebbers mag het publiek de winnaar kiezen.

Prijzen

De ’Boom van het Jaar’ wint een snoeibeurt, een verankering of een standplaatsverbetering, afhankelijk van de noden van de boom en natuurlijk in overleg met de eigenaar.  Daarnaast krijgt de buurt waarin de boom staat ook nog eens een boomvriendelijk initiatief aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe zitbank of de inrichting van een speelbos.

Stel je kandidaat en help zo het belang van bomen te erkennen!

boom van het jaar

Meer info vind je op www.boomvanhetjaar.be

 

Partner Content