Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zanger Leonard Cohen op 82-jarige leeftijd overleden

De Canadese zanger en muzikant Leonard Cohen is overleden op 82-jarige leeftijd. Dat schrijft zijn platenlabel Sony Music Canada op hun Facebookpagina. De immer poëtische tekstschrijver bracht recent nog een nieuw album uit.

Zijn muze achterna

Leonard Cohen werd vooral bekend met zijn hits “Suzanne”, “I’m your man”, “Hallelujah” en “So long, Marianne”. Dat laatste liedje ging over zijn muze, Marianne, die deze zomer ook overleed. Hij schreef haar toen nog een afscheidsbrief waarin hij schreef: ik denk dat ik je snel zal volgen.

Inspirerende muzikant

Het overlijden van de muzikant is een groot verlies voor de muziekwereld. Leonoard Cohen was een inspirerend tekstschijver die vooral schreef over religie, politiek, oorlog, depressie en de liefde. Cohen bracht recent nog een nieuw album uit, “You Want It Darker”.

Herdenking

Op later tijdstip zal er in Los Angeles een herdenkingsdienst plaatsvinden in Los Angeles. Wij halen vandaag alleszins nog eens de mooiste plaatjes van van de man naar boven.

Bron: De Redactie – Beeld: Reporters