Belga

Zo kun jij mensen helpen die getroffen zijn door de overstromingen

Door Nikita Goossens

Verschillende regio’s in België zijn momenteel zwaar getroffen door overstromingen. Veel mensen zitten daardoor zonder onderdak, kledij, elektriciteit … Alle hulp wordt dus gewaardeerd. En hulp aanbieden kan vanaf nu via een speciaal platform.

Wat is er gebeurd?

Door de hevige regen zijn rivieren op verschillende plekken buiten de oevers getreden. Dat veroorzaakte zware stromingen door de straten. Verschillende delen van Wallonië zijn getroffen, waaronder de provincie Luik. In het zwaargetroffen Pepinster stortten zelfs heel wat huizen in.

En ook Limburg blijft niet gespaard. Daar is het op moment van schrijven nog bang afwachten of de dijken het water van de Maas kunnen tegenhouden. Er zijn jammer genoeg ook al dodelijke slachtoffers gevallen en er blijven nog mensen vermist.

Hoe je kunt helpen

Ben je zelf in veiligheid en heb je de mogelijkheid om hulp te bieden? Dan kan dat op dit platform. Je kunt op veel manieren helpen: van je aanbieden om ter plekke te gaan helpen tot kledij schenken en onderdak bieden aan mensen die niet naar huis kunnen terugkeren.

Je vindt er ook acties van andere mensen waar je aan kunt bijdragen, allemaal verzameld op één plek. Mensen die hulp nodig hebben, kunnen zo gericht zoeken op de website. 

Hou het veilig!

Lees ook deze artikels:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content