Geen tijd voor verveling: dit zijn de leukste gezinsuitstapjes tijdens de paasvakantie

Geen tijd voor verveling: dit zijn de leukste gezinsuitstapjes tijdens de paasvakantie
Getty Images

Ben je nog op zoek naar inspiratie om twee weken paasvakantie in te vullen? Geen nood, met deze leuke uitstapjes wordt het ongetwijfeld een goedgevuld paasverlof!

De leukste gezinsuitstapjes tijdens de paasvakantie

Meezingen met Maria in ‘The Sound of Music’

Vorig najaar kon ‘The Sound of Music’ niet doorgaan, maar nu komt de musical eindelijk op de planken. Ianthe Tavernier speelt gouvernante Maria, die weer licht in het leven brengt van de zeven Von Trapp-kinderen na de dood van hun moeder. Én in dat van hun vader, kapitein Von Trapp (Koen Van Impe). Samen zingen ze de pannen van het dak.

The Sound of Music, met Ianthe Tavernier en Koen Van Impe, regie Stany Crets. Van 31 maart tot 17 april in Stadsschouwburg Antwerpen en van 22 tot 24 april in Trixxo Theater Hasselt. Tickets en info vind je hier.

(Her)beleef de avonturen van kapitein Zeppos

Ook een bioscoopbezoek kan niet ontbreken tijdens de paasvakantie. Zeppos – Het Mercatorschip is een avontuurlijke familiefilm geïnspireerd door de geliefde jeugdreeks uit de jaren 60, Kapitein Zeppos.

Oude brol, denkt Benjamin, als hij op zijn achttiende een antiek boek erft van zijn vermiste vader. Maar dan duikt de oude man Zeppos op, die beweert dat het boek ooit nog van cartograaf Mercator was. Met hem en met Slien, het meisje op wie Benjamin een oogje heeft, vertrekken ze op avontuur. En dan komt Benjamin eindelijk wat meer te weten over zijn afkomst.

Zeppos – Het Mercatorspoor, met Nathan Naenen, Carry Goossens, Koen De Bouw en Nora Gharib. Nu in de bioscoop.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Escape room aan de kust

Kun jij achterhalen wat er gebeurd is met het gestrande schip ‘Het wapen van Amsterdam’? Met een digitale kaart fiets je door Koksijde. Onderweg los je geheimzinnige raadsels en mysteries op.

Escape room aan de kust, voor groepen van maximum tien personen. Meer info vind je hier.

Bouw de stad van de toekomst met Lego

Ultramoderne ecohuizen, skylines met groendaken, steden die afkoelen in de zomer… tijdens de expo ‘Science & Stones’ leren de indrukwekkende LEGO®-bouwwerken van Dirk Denoyelle je hoe we met z’n allen aan een duurzame toekomst kunnen werken. En kun je zelf ook meebouwen aan de stad van de toekomst.

Science & stones, vanaf 2 april tot eind juni in Technopolis in Mechelen. Tijdens de paasvakantie zijn er ook workshops. Meer info vind je hier.

Extra tip voor LEGO®-nerds: in ‘Brilliant Bricks’ verklapt Dirk Denoyelle allerlei weetjes en tips over de bouwsteentjes. € 25,99, via Standaard Boekhandel.


Van de Kleine Prins en de Orient Express tot Frida Kahlo en Magritte: een overzicht met de leukste expo’s van het moment vind je hier.


Toen de dieren nog spraken: vertelwandeling

Niets zo gezellig als samen naar een spannend verhaal luisteren. Op zaterdag 16 april kun je in Koksijde luisteren naar sprankelende verhalen, geïnspireerd door de zee. Want aan de rand van het land, begint een nieuw verhaal… Er is een wandeling voor gezinnen om 14.30 uur en eentje voor volwassenen om 16.30 uur. Met vertellers Sarah Bourgeois, Fred Versonnen, Meneer Zee en Evi Rosiers.

Toen de dieren nog spraken: vertelwandeling, zaterdag 16 april in Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde. Tickets en info vind je hier.

Paasvakantie uitstapjes
Koksijde-Oostduinkerke

Een concert zoals je het nog nooit meemaakte

Ook in het Concertgebouw van Brugge valt er tijdens de paasvakantie heel wat te ontdekken. Zo kun je met CLUB Surround een klassiek concert beleven op een wel héél speciale manier: niet van op de eerste rij, maar wel van in het hart van het orkest. Ja, echt, je kunt er als toeschouwer op het podium plaatsnemen naast je favoriete instrument. Wat een ervaring! De voorstellingen waarbij dit kan, vinden plaats van woensdag 6 t.e.m. zaterdag 9 april telkens om 19 u en 21 u, en op zondag 10 april om 15 u. Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

En als je dan toch in het Concertgebouw vertoeft, neem dan ook eens een kijkje op het interactieve belevingsparcours waarbij je wordt ondergedompeld in de werking en de (klank)kunstcollectie van Concertgebouw Brugge en kunt genieten van de hedendaagse architectuur en het fenomenale uitzicht over Brugge vanaf het dakterras. Er zijn ook een wisselende fototentoonstelling én een speciaal parcours voor kinderen, waarbij ze door de liervogel worden meegenomen op een fantastische reis doorheen het gebouw, vol opdrachten en verrassingen.

Alle info vind je hier.

De Grote Ridder Muis – Doe-expo

Deze paasvakantie kun je in Fort Napoleon in Oostende naar de allereerste Grote Ridder Muis-Doe-expo, een interactieve tentoonstelling voor stoere kids. Ridder Muis en de andere personages uit de populaire tv-serie nemen je mee in hun maffe, middeleeuwse wereld. Ze dagen je uit om te kijken, aan te raken, te zoeken, te springen, te hinniken, te grinniken, te galopperen, te tekenen, te klimmen, te vallen, op te staan, te vinden … en vooral om te DOEN.

Extra tip: tegelijk loopt er een leuke speurtocht door de Oostendse binnenstad. De plattegrond kun je afhalen bij Fort Napoleon of Toerisme Oostende. Meer info vind je hier.

Ridder Muis op avontuur aan zee, tot 18 april in Fort Napoleon in Oostende.  De expo is gericht op kinderen van 4 – 8 jaar. Tickets en info vind je hier.

Op speurtocht

Houden je kinderen van een leuke wandelzoektocht? In Oost-Vlaanderen en aan de kust kun je samen op zoek naar paaseitjes of dino’s.

  • De paashaas heeft zijn mand met paaseieren verloren in het speelbos. Als jij ze terugvindt, krijg je een zakje eitjes mee naar huis.
    Paaszoektocht, van 2 tot 18 april in Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht.
  • Dino’s gespot in Sint-Niklaas! Tijdens deze wandeling ontdek je alles wat je moet weten over dino’s. Ga op zoek, scan de QR-code en voer de doe-opdrachtjes uit.
    Dinospeurtocht, van 2 april tot 30 juni in Provinciaal Domein De Ster in Sint-Niklaas.
  • Een wandeling van zes kilometer vol speuropdrachtjes doorheen de villawijken en het natuurgebied De Doorpanne, daarvoor moet je in Oostduinkerke zijn. De route is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Routekaarten kosten 4 euro en zijn verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren. Wandelzoektocht, vanaf 1 april in Oostduinderke.

NOG MEER PLEZIER TIJDENS DE PAASVAKANTIE:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)