Hoe reis je met je huisdier in de auto?

Hoe reis je met je huisdier in de auto?

Wat is er leuker dan met je trouwe viervoeter op reis gaan? Maar als je met de auto gaat, zijn er wel een aantal dingen waarop je moet letten. Met deze tips creëer je een aangename reis voor jou én je huisdier.

Voor je vertrekt: denk na over het comfort van je dier

Tripjes naar zee zijn natuurlijk geen probleem, maar bij lange ritten moet je toch eens nadenken over wat het beste is voor je huisdier. Lange autoritten bij warm weer zijn voor ons ook niet fijn, hetzelfde geldt voor je dier. Jij kent je dier het beste, dus schat in hoe het zal reageren tijdens de reis. Over het algemeen zijn honden best tevreden op de achterbank, terwijl katten het iets moeilijker hebben. Denk je dat het te stressvol is, overweeg dan om je huisdier te laten overvliegen.

Plan alles op voorhand

Zoek voor je vertrek je route uit. Plan je specifieke weg al volledig langs eventuele hondenweides en benzinestations. Zorg ook dat je slaapplaats gepland is voordat je met de auto vertrekt. Veel hotels en b&b’s zien je vrolijke diertjes liever niet komen. Zoek dus vooraf op of de eigenaars huisdieren toelaten. Honden zijn vaak niet zo’n enorm probleem, als ze niet de groot zijn. Katten zijn op minder plekken welkom. Zorg zeker dat je altijd een bench meehebt.

Laad je auto slim in

Een huisdier betekent best wat extra bagage. Zorg ervoor dat dingen die je onderweg nodig hebt, bovenaan liggen. Een aantal zaken hou je best bij de hand: poepzakjes, eten en water.

Maak genoeg stops

Als het warm is, moet je regelmatig even stoppen. Zet de deuren van je auto open en laat het eens goed doorwaaien, zorg ervoor dat je hond of kat ook zeker voldoende drinkt en maak een kort wandelingetje. Zo kan je dier bewegen, eventueel een plasje doen en is het even uit die warme auto. En jij hebt meteen ook even een break van dat rijden.

Helemaal voorbereid? Neem toch nog even deze checklist door:

  • water
  • eten én snoepjes
  • kommetjes voor water & eten
  • speelgoed
  • halsbanden en lessen
  • poepzakjes/draagbare kattenbak
  • kussens/mand
  • medische- en identiteitspapieren
  • medicatie

Zo zijn jullie er helemaal klaar voor. Veel plezier!

Bron: thespruce.com, beeld: Shutterstock

Lees ook

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)