© getty images

Communie of lentefeest uitgesteld? Dit kun je nu doen

Verschillende lentefeesten werden al afgelast door het coronavirus en nu stelt ook de Katholieke Kerk de vormsels en de eerstecommunievieringen van kinderen uit. Plande jij dit voorjaar een groot feest dat (nog) niet zal kunnen doorgaan? Wij lijsten voor je op wat je nu kunt doen en waaraan je moet denken.

Gebruikte je een checklist om jullie communie- of lentefeest te organiseren? Overloop die dan even terug om te weten wie je op de hoogte moet brengen van de wijzigingen. Geen lijstje? Wij maakten er een voor jou.

De datum

First things first. Wat de datum betreft, heb je nu twee mogelijkheden:

  1. Je gelast het feest voorlopig af, plant nog geen nieuwe datum en wacht nog even af hoe deze coronacrisis verder zal verlopen.
  2. Of je hebt geen zin meer in onzekerheden en je prikt meteen een nieuwe datum. Plan die dan wel ver genoeg vooruit. We weten tot op heden immers nog altijd niet vanaf wanneer we weer grote feesten zullen kunnen vieren.

Vraag je, wanneer je een keuze maakt, zeker wel even af of je het belangrijk vindt om het feest te laten samenvallen met de viering. Want op de nieuwe datum van dat tweede hebben jullie geen vat.

Het feestmaal

Maakten jullie afspraken met een traiteur? Hoor dan even op welke manier jullie die afspraken kunnen verzetten of annuleren.

De locatie

Zou het feest op een andere locatie doorgaan? Check dan ook hier even wat de mogelijkheden zijn. Kun je de zaal op een andere, latere datum boeken? Of kan je annuleren? En kan dat dan kosteloos? Misschien heb je nog geen idee wanneer het uitgestelde feest zal plaatsvinden. In dat geval kun je misschien een tegoedbon krijgen?

De kapper

Maakte je een afspraak bij de kapper? Als die nog voor 19 april viel, dan hoef je niets te doen, tot dan zijn alle kapperszaken sowieso gesloten. Valt ze erna, dan neem je best contact op om je afspraak te annuleren.

Uitnodigingen en bedankingen

Geen nood als je je uitnodigingen al verstuurd hebt. Breng je gasten dan wel op de hoogte van de wijzigingen. Dat kan perfect met een sms’je of een WhatsAppje. Heb je de uitnodigingen al besteld maar nog niet verstuurd? Plak dan een stickertje over de oude datum of laat je zoon of dochter een persoonlijk kaartje schrijven. Stickertjes zijn ook een goed idee voor bedankingen die herinneren aan een verkeerde datum.

Gehuurd feestmateriaal of een springkasteel?

Huurde je materiaal? Ook dan hoor je best even bij de verhuurdienst hoe je deze reservatie kunt annuleren.

Een bijzonder cadeau

Maakten jullie grootste plannen voor een uitstap naar Disneyland of een ander kinderparadijs, check dan even wat de procedures tijdens deze coronacrisis zijn. Of misschien moet je nu een verstopplaats zoeken voor die nieuwe fiets? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je cadeau of uitstap niet uit te stellen. Misschien is het voor je zoon of dochter wel leuk dat niet álles uitgesteld wordt?

Een leuk alternatief

Jullie hadden natuurlijk met z’n allen naar dit grote moment uitgekeken en afzeggen of uitstellen is allicht echt niet fijn. Maak dan, zoals zovelen het nu ook met verjaardagen doen, er dan toch een bijzondere, maar intieme dag van. Sta even stil bij het groot worden van je zoon of dochter en zet hem of haar zeker even in de kijker.

Toch graag nog wat feestinspiratie voor later?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content