@GettyImages

Deze dingen uit de jaren ‘80 en ‘90 dragen jouw kinderen nu

Door Sara Dekens

Voor mama’s die geboren zijn in de jaren ‘80 of ‘90 roepen de kleren die we tegenwoordig in de etalage zien hangen vast herinneringen op. Het is vast ook even schrikken om onze dochters te zien rondlopen met dingen die zo uit onze oude kleerkast konden komen. Een trip down memory lane!

Heuptasje

Superhandig als kind of tiener om wat kleine spulletjes in te bewaren als je op vakantie of op schoolreis ging. Heb je dit handige tasje stiekem gemist? Goed nieuws, want sinds de grote sterren er weer mee rondlopen is het toegelaten om weer volledig voor het heuptasje te gaan. Ideaal voor ouders en hun kroost!

Scrunchies

Ooit gedacht dat je deze nog zou zien? De haarbandjes die we kennen van vroeger zijn weer helemaal terug in de vrolijkste kleuren en prints. Makkelijk te matchen met de outfit van de dag en bovendien bijzonder lief voor je haar. Perfect voor een snelle dot of een paardenstaart. Je kunt de scrunchie ook rond je arm dragen. Bijzonder populair bij de kids!

Scrunchies rond je pols dragen is enorm populair bij de kids

Mom jeans

Een hoge taille en brede pijpen die onderaan smaller worden. In de jaren ‘80 en ´90 kon je er niet omheen. De mom jeans is weer helemaal terug en voelt voor velen misschien als een verademing na al die skinny jeansbroeken waar we ons de laatste jaren in moesten proppen. Niet enkel voor moeders trouwens. Ook onze dochters zijn helemaal fan!

Grijze versleten mom-fit jeans – € 29,99. Verkrijgbaar bij Mango.

Debardeur

De debardeur is een tijdlang uit het modelandschap verdwenen en volgens sommigen helemaal terecht. Intussen werd deze mouwloze trui opnieuw gespot op talloze catwalks. Oversized helemaal casual op een jeans of short.

Hou je meer van klassiek? Dan draag je ‘m boven een hemdje. Doe gerust van ‘twinning’ met je zoon of dochter, want ook in de kinderafdeling van de bekende winkels vind je deze klassieker terug.

Debardeur met V-hals.  € 9,99. Verkrijgbaar bij H&M.

Tie-dye shirts

Pure nostalgie, deze hippieprint die ook even populair was in de jaren ‘90. Onze kids zijn duidelijk fan van deze kleurrijke trend. Dat is niet enkel te merken in de kledingwinkels, maar ook thuis slaan de kinderen aan het tie-dyen. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel over zelf je kleding versieren.

Bron: motherhood.se

MEER NOSTALGIE:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content