Getty Images

Topidee: organiseer een silent disco kinderfeestje

Door Sara Dekens

Is je kindje bijna jarig en ben je op zoek naar een origineel idee voor een feestje voor de vriendjes? Stop maar met zoeken. Een silent disco kinderfeestje heeft niets dan voordelen. Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Wat is silent disco, en hoe werkt het?

Silent disco is een speciale danservaring waarbij iedereen die wilt feesten een draadloze hoofdtelefoon draagt. Je kunt het perfect bij je thuis organiseren, zelfs als je in een rijhuis woont met langs beide zijden muren die niet al te goed geïsoleerd zijn. De buren zullen niet klagen over geluidsoverlast! Tenzij de kinderen iets te enthousiast gaan meezingen natuurlijk, maar dat zien ze vast door de vingers. Het geluidsniveau in de hoofdtelefoon bepaal je zelf, zodat die gevoelige kinderoortjes beschermd blijven.

Creatief met silent disco

De kids kunnen zich al dansend en zingend amuseren, maar soms hebben ze een klein zetje nodig. Wat dacht je van deze creatieve spelletjes?

Hints

Iedereen krijgt een hoofdtelefoon op behalve eentje: deze laatste moet namelijk raden op welk liedje de rest aan het dansen is. Let vooral op de grappige moves en de kindjes die – al dan niet luidop – meezingen!

Stopdans

Dit principe ken je vast: hoor je muziek, dan mag je dansen. Stopt de muziek, moet iedereen stilstaan. Wie toch nog beweegt, is verloren en moet het spel verlaten.

Dansen met ballon

Zorg dat elk kindje een partner heeft en per twee een opgeblazen ballon. Nu moeten ze dansen terwijl ze de ballon tussen hun buiken houden. Ze moeten blijven bewegen, mogen de ballon niet met handen of voeten aanraken en vooral: de ballon mag niet vallen of knallen! Gebeurt dit toch? Dan ligt het duo uit het spel. Het koppel dat als laatste overblijft met de ballon tussen de buiken wint!

Let’s get this party started!

Bronnen: fonkel.be, huistuinkeukendisco.nl

Nog meer feestideetjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content